UA:
UA:
UA:
UA:
scooter napisał(a):Witam ja też mam problem z emule ale inny.Mianowicie nic nie chce mi sciągć bo mam "Low ID" .Nie mam zewnętrznego ip - czy to będzie przyczyną?
UA:
Jeśli masz LowID to możesz pobierać i wysyłać tylko do osób z HighID, trudniej Ci się dostać na serwery ED2K i dlużej czekasz w kolejkach u źródeł. Warto wiec postarać się o HighID, wtedy emule działa bez żadnych ograniczeń.
HighID dostajesz gdy masz publiczne IP lub przekierowane porty osła na swój adres w sieci lokalnej oraz, gdy nic Ci nie blokuje tych portów. Musisz przepuścić Emule przez wszystkie firewalle czyli zapory sieciowe.
Jak przepuścić osła przez popularne firewalle i jak przekierować porty na routerach [strona nie jest już dostępna]
Bardziej szczegółowe instrukcje przekierowywania portów na routerach sprzętowych [strona nie jest już dostępna]
Jeśli twojego routera nie ma na liście to sprawdź inny tej marki. Wszystkie routery obsługuje się dość podobnie.
Jeśli masz łącze radiowe lub LAN to prawdopodobnie masz IP wewnętrzne czyli nie publiczne. Poproś wtedy provaidera/admina o: przekierowanie na twój komputer 2 dowolnych portów.
Jesli nie masz szans na przekierowanie portów, za to masz dobry serwer PROXY spróbuj tunelowania [strona nie jest już dostępna]
Jeśli admin blokuje programy P2P to może pomóc ustawienie eMule na porty używane przez inne usługi np: 80 i 21
Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników