Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

mam problem z wejściem do biosu

23 Maj 2009, 23:36

Mam problem z portem ps2 klawiatury, nie działa. Nie mogę wejść w bios. Czy jest jakiś sposób, żeby dostać się do niego z windowsa ? Klawiatura chodzi na usb lecz nie startuje przy odpalaniu sprzętu, ponieważ nie jest przestawiony port usb w biosie.

Re: mam problem z wejściem do biosu

24 Maj 2009, 01:03

Czy jest jakiś sposób, żeby dostać się do niego z Windowsa ?

Niestety nie :sad:
Klawiaturę masz pod USB czy PS2 ?
Spróbuj podłączyć inną klawiaturę... :|
Jeśli klawiatura jest pod USB można dokupić przejściówkę (USB na PS2) wtedy bios na pewno "zauważy" klawiaturę

24 Maj 2009, 21:30

dlugasek napisał(a):Mam problem z portem ps2 klawiatury, nie działa. Nie mogę wejść w bios. Czy jest jakiś sposób, żeby dostać się do niego z windowsa ? Klawiatura chodzi na usb lecz nie startuje przy odpalaniu sprzętu, ponieważ nie jest przestawiony port usb w biosie.

Także przejściówka tutaj chyba nic nie da. :P
Poza tym wątek sklonował się koledze i już odpowiadałem w tym temacie jak i cosik ale jakiś bystry moderator wywalił wątek wraz z odpowiedziami.... żenada.pl

24 Maj 2009, 23:26

Właśnie widzę, że moja odpowiedź wyparowała. Ja tam napisałem, abyś sprawdził wtyczkę PS2 czy nie ma zgiętych pinów. Do BIOSu nie Masz szans się dostać z pod windowsa.

Z drugiej strony klawiatura USB nie chodzi zazwyczaj w trybie tekstowym, a więc po etapie Biosu, a przed ładowaniem systemu. Tak, więc coś jest ogólnie nie tak. Może najpierw zafunduj płycie reset biosu. Klawiatura USB w Biosie powinna chodzić.
Wyślij odpowiedź