TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Matura

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Postprzez Alvarees » 17 Lis 2006, 17:17

PostUA:

1 Gdybys tak nie wiedział : 70% społeczenstwa NIE PRACUJE W WYUCZONYM ZAWODZIE!

2 Skad mozesz wiedziec ze za 5 lat bedzie zapotrzebowanie na np historyków :|

3 W polsce nie ma bezrobocia (az takiego wielkiego) sąt tyko liniwi ludzie.
Przykładem jest Chinczyk który otworzył restauracje,dał ogłoszenie do gazety i przez 2 tyg NIKT sie nie zgłosił.

4 Jak infe zdałbys dzis to gratuluje.

5 Kazdy jest kozakiem przez internet i tez moglbym napisac ze zdaje POLSKI NIEMIECKI WOS HISTE na rozszezonym bo i tak nikt z czytających ten temat tego nie sprawdzi!
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 17 Lis 2006, 17:28

PostUA:

1. Dobra. Ale jak wybierzesz i skonczysz dobre studia dostaniesz lepsza prace=lepsza kasa.
2. Taki ludź może zostac na uczelni czy pójśc do szkoły uczyć.
3. To prawda ale rób za 1000zł jak ci Lepper mówi że dostaniesz 860zł.
Wiem że to niemozliwe ale na takiej zasadzie opiera się bezrobotny.
4. A dziękuje. Wynik byłby koło 60%. (gość od infy sprawdzał dwa moje testy)
5.To prawda. Ale chodzi o real. To już zalezy od ciebie czy piszesz prawde czy ściemniasz by byc bardziej pro.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Alvarees » 17 Lis 2006, 17:33

PostUA:

Ad 3
To wole te 1000zł niz z glodu przymierac. Tez mam takiego znajomego co mowi ze za 1000zł to mu sie z dmu nie chce ruszac...

A co to całej rozmowy:
Masz racje ze dobre wykształcenie = dobra kasa ale braków nie nadrobisz w klasie maturalnej a pisac mature rozszezona jak sie mało umie - samobojstwo.
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 17 Lis 2006, 17:43

PostUA:

Ad3. Na bezrobociu mozna sie fajnie utrzymac rentke skołować, pożebrać :D

I tu dochodzimy do wniosku że się trzeba uczyć prawilnie od początku do końca.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez benek-b12 » 17 Lis 2006, 21:39

PostUA:

Mac moze i dobrze myslisz przyszlosciowo ale zwroc uwage ze bardzo duzo ludzi po studiach wyjezdza z kraju, niektorzy nawet stodiow nie koncza, a wiesz czemu? bo ich tu tak naprawde nic nie trzyma i mlody czlowiek ktory tak naprawde dopiero rozpoczyna swoje zycie woli zaczac gdzies gdzie jest normalnie a nie tu u nas!
Co mi po tym ze skoncze jakies tam studia i pojde do roboty za 1000zl? nie powiem bo np. teraz bym poszedl, do czasu kiedy jestem tak naprawde na utrzymaniu rodzicow ale pozniej jak bede sie chcial usamodzielnic, zalozyc rodzine itd. to te 1000zl mi nie wystarczy. Tak naprawde w tym kraju kto ma znajomosci ma dobra prace!
Ja tez nie wiem czy pojde na studia po szkole, wydaje mi sie ze nie, a jak juz sie zdecyduje to zaocznie, albo za granica bo mam taka mozliwosc ale do tego czasu musze jezyk podszkolic.
benek-b12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez qazwsxedc » 25 Mar 2007, 19:59

PostUA:

Hehe, a mature można zdać podstawowe na miernego. A potem i tak nie jest tak źle. Robota zawsze się jakaś znajdzie, a słyszałem o takim gościu co dostawał na rok 100`000 zł... Czyli na miesiąc 8`333 zł. A zdał mature na 2! I na dodatek on prawie w ogóle nie pracował. No to jak koleś sobie tak załatwił, to miał życie jak w Madrycie. No i co? Matura to tylko papier!
Awatar użytkownika
qazwsxedc
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Wrz 2006, 12:28
Miejscowość: Łódź

Postprzez Mac » 25 Mar 2007, 21:18

PostUA:

Ale ten papier to ci potrzebny na studia. A papier ze studiów to jest droga do kasy. Of course odpowiedni.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez qazwsxedc » 26 Mar 2007, 17:23

PostUA:

Hmm... No nie zawsze. Słyszałem, że są też prace które nie wymagają wcale dobrych studiów. A dodam iż aby iść na studia prywatne matura może być zdana na 2 i tak Cie przyjmą.
Awatar użytkownika
qazwsxedc
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Wrz 2006, 12:28
Miejscowość: Łódź

Poprzednia

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]