TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

maxior

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

maxior

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 14:45

PostUA:


Możliwe że juz była rozmowa na ten temat na forum ale ja tego nie znalazlem, moze jeszcze sie nie nauczyłem wyszukiwac tematów...

A wiec... mam taki problem:

Gdy wchodze na www.maxior.pl i nie mogę ogladać żadnych filmików!
Uruchamiam filmik i czekam aż sie zaladuje no i:
1-nie mam głosu
2-po dwoch sekundach mi sie zawiesza i musze przewinac dalej i tak w kółko!

Nie wiem dlaczego tak sie dzieje czytalem coś o tym że trzeba zainstalowac Flash Player no ale to mi nie pologło!

Był bym wdzieczny gdyby ktoś mi pomógł! :) jakby co to mam przegladarke Mozilla Firefox
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez hmm..... » 26 Sie 2006, 15:03

PostUA:


Flash player, ffdshow z real alternative i beda chodzic :)
Awatar użytkownika
hmm.....
Postujący
Postujący
 
Posty: 247
Dołączenie: 28 Maj 2005, 15:48
Miejscowość: stąd nie widać ;P

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 16:06

PostUA:


hmm..... napisał(a):Flash player, ffdshow z real alternative i beda chodzic :)


zrobilem tak no i zmienilo sie tylko to że filmik moge oglądac 4 sekundy, no i głosu dalej nie mam :?

to jest troche dziwne... :/
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez niunka » 26 Sie 2006, 16:30

PostUA:


Odinstaluj wszystkie kodeki,foldery usun recznie,wyczysc po deinstalacji rejestr.
To samo z przegladarka.
Zainstaluj Opere,albo ff ,zainstaluj ffdshow najnowszy i realalternative,jezeli korzystasz z opery to macromedia flash player jezeli z ff to sam bedzie krzyczal ze brak wtyczki.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 17:13

PostUA:


niunka zrobilem tak jak mi kazalas no i co mi sie poleprzylo to tylko to ze filmiki mi sie laduja bardzo szybko :) ale niestety dalej nie moge ogladac :x 2 sekundy i staje, no i dalej glosy nie ma... nic nie rozumiem z tego :/
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez niunka » 26 Sie 2006, 17:19

PostUA:


Jakiej przegladarki uzywasz ?
Daj link do jakiegos filmu.

I wejdz w Panel sterownai -> Opcje internetowe -> Zaawansowane
sprawdz czy masz zaznaczone odtwarzaj video na stronachsieci web
to samo dzwieki i animacje

Image
Ostatnio edytowany przez niunka 26 Sie 2006, 17:27, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez hmm..... » 26 Sie 2006, 17:23

PostUA:


Używa FireFoxa, napisał w pierwszym poście :)

Mnie też często nie otwierają się strony z Maxiora :/
Najczęście te zhostingowane z YouTube lub Google. Alejak wejde na YouTuboe.com lub GoogleVideo to chodzą idealnie.
Awatar użytkownika
hmm.....
Postujący
Postujący
 
Posty: 247
Dołączenie: 28 Maj 2005, 15:48
Miejscowość: stąd nie widać ;P

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 17:25

PostUA:


http://www.maxior.pl/?p=index&id=30729&0

używam Mozilla Firefox wersja 1.5.0.6
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez pavko89 » 26 Sie 2006, 17:32

PostUA:


napewno wyczysciles poprawnie kodeki nic po nich nie zostalo??
Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 707
Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez niunka » 26 Sie 2006, 17:36

PostUA:


Gdzies cos robisz nie tak.
albo cos nie tak z flashplayerem albo z kodekami.
musisz zrobic tak jak pisalam wyzej,odinstalowac wszystko kodeki przegladarki flashplayera.pousuwac foldery po nich,wszystkie.wyczyscic rejestr dokladnie.
Dobry do porzadkow w rejestrze jest np.JV16 PT
Na nowo wszystko zainstalowac.

Przed deinstalacja zrob kopie pliku z zakladkami ff.
Sprawdz czy bedzie wszystko dobrze w IE i w Operze.

Ogladalam ten film przez Opere i i Ff i wszystko jest dobrze.
Ostatnio edytowany przez niunka 26 Sie 2006, 17:39, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 17:37

PostUA:


niunka napisał(a):
I wejdz w Panel sterownai -> Opcje internetowe -> Zaawansowane
sprawdz czy masz zaznaczone odtwarzaj video na stronachsieci web
to samo dzwieki i animacje



sprawdzałem mam

[/quote="pavko89"] napewno wyczysciles poprawnie kodeki nic po nich nie zostalo?? [/quote]

tak!!! wszystkie do zera, nawet foldery no i pozestałości w menu start!
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez pavko89 » 26 Sie 2006, 17:38

PostUA:


zrob tak
Kod: Zaznacz wszystko
likasz prawym na Mój Komputer>zarządzaj>menedżer urządzeń, rozwijasz kontrolery dźwięku, video, gier, potem kodery-dekodery video i we właściwościach usuwasz wszystkie oprócz:

Kod:
iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv


a w koderach dekoderach audio wszystko oprócz:

Kod:
imaadp32
msadp
msg711
msgsm32
tssoft32
msg723
Windows Media Audio Codec
Spiro Lab Telecom Audio Codec
Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 codec
Microsoft PCM converter

Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 707
Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez benek-b12 » 26 Sie 2006, 18:02

PostUA:


niunka napisał(a):
Dobry do porzadkow w rejestrze jest np.JV16 PT



czyscilem rejestr xp repair pro.

pavko89 - zrobilem tak jak mi napisałeś!

wiecie co mozliwe ze robie coś nie tak! pewnie mam w systemie namieszane albo co, niewiem. Już nie mam nerwów żeby sie z tym bawic bo ciągle bez wiekrzych efektów! Może jak bede sobie robil kiedys tam format to bedzie mi chodziło wszyskto...

ale dzieki ze prubowaliście mi pomuc!!! :)
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez niunka » 26 Sie 2006, 18:11

PostUA:


niunka napisał(a):Sprawdz czy bedzie wszystko dobrze w IE i w Operze.


Sprawdzales ?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez benek-b12 » 27 Sie 2006, 15:40

PostUA:


tak sprawdzielm! też mi nie chodzą.
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Następna

Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]