TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 26 Wrz 2009, 22:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)


jak w temacie...jestem na koncie administratora i nie mogę włączyć menedżera urządzeń....pojawia sie komunikat, że zostało wyłączone przez admina [?]....komenda regedit-to samo....nawet winrar nie działa i word....log z hjt:

http://wklej.eu/index.php?id=ff4e54ae7b

pomóżcie....

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 27 Wrz 2009, 08:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Uruchom HijackThis -> Do a system scan only -> w okienku programu pokaże się log -> zaznacz kratki przy podanych wpisach -> klikasz Fix checked
Kod: Zaznacz wszystko
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RelevantKnowledge] C:\program files\relevantknowledge\rlvknlg.exe -boot
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_2] regsvr32 /s /n /i:U shell32 (User 'Default user')
O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1


Pobierz Combofix, ale nie uruchamiaj. Wklej do notatnika:

Kod: Zaznacz wszystko
Folder::
C:\program files\relevantknowledge
C:\program files\SeekappSrch
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\SeekappSrch

File::
C:\DOCUME~1\piotrek\USTAWI~1\Temp\winwwtcb.exe
C:\DOCUME~1\piotrek\USTAWI~1\Temp\wingddgxx.exe

Driver::
SeekappSrch Service

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe

Image
Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dajesz na forum.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 27 Wrz 2009, 17:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)


Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 27 Wrz 2009, 18:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Tak, jak myślałem, masz Sality. Usuwanie -> infekcje-plikow-wykonywalnych-t20698.html
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 27 Wrz 2009, 20:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)


ok ale teraz pojawia mi się komunikat, że system zostanie wyłączony za 60 sekund i nie ma szans żebym zdążył usunąć sality....co mam teraz zrobić? nie chgcę formata...
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 27 Wrz 2009, 21:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Użyj WWDC (zmieniasz wszystkie znaczki na zielone). Jeśli nie pomoże to próbuj drugiej metody z podanego poradnika
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez Pangia » 28 Wrz 2009, 16:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.12) Gecko/2009070611 Firefox/3.0.12


nawrok888 napisał(a):ok ale teraz pojawia mi się komunikat, że system zostanie wyłączony za 60 sekund i nie ma szans żebym zdążył usunąć sality


Start :arrow: Uruchom :arrow:
Kod: Zaznacz wszystko
shutdown -a


Autor postu otrzymał pochwałę
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 782
Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 29 Wrz 2009, 22:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


dzięki za porady ale jednak z braku czasu zmuszony zostałem do formatowania wszystkich partycji....z wielkim bólem to zrobiłem ale już miałem dosyć tych salitów....jeszcze raz dzięki!

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 01 Paź 2009, 16:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


panowie mamy lipę!.....sformatowałem wszystkie partycje i przez parę godzin było ok ale po tym czasie sality wróciły....zrobiłem usuwanie metodą 3 (z linka podanego przez mati8898).....oto log z combofixa:

http://wklej.eu/index.php?id=cc3c9b5ebd

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 01 Paź 2009, 19:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


No niestety, ale z logu wynika, że sality dalej siedzi. Musiałeś przenieść jakiś zainfekowany plik po formacie i się zaczęło od nowa. Pobierz Dr.Web CureIt stąd -> http://rapidshare.com/files/287419461/123.com.html (nazwa i rozszerzenie specjalnie zmienione). Skanujesz kilka razy dotąd, dopóki skaner nic nie będzie znajdował. Potem nowy log z Combofix
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 02 Paź 2009, 12:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


po trzech skanowaniach nic nie znalazł....log:

http://wklej.eu/index.php?id=aa855b4454

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 02 Paź 2009, 19:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Log ucięty. Wrzuć go na wklej.org lub wklejto.pl
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 03 Paź 2009, 12:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez mateo8898 » 03 Paź 2009, 20:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Wklej do notatnika:
Kod: Zaznacz wszystko
Driver::
abp470n5

File::
c:\windows\system32\drivers\hgmnnn.sys

Registry::
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"ATIPTA"=-
"NeroFilterCheck"=-
"SoundMan"=-
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
"nlpo_01"=-
"nlpo_03"=-
"nlpo_04"=-
"tscuninstall"=-
"nlpo_02"=-
"nlpo_05"=-
"nlpo_06"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\security center]
"UpdatesDisableNotify"=dword:0000000
"AntiVirusOverride"=dword:00000000
"FirewallOverride"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\security center\Svc]
"AntiVirusOverride"=dword:00000000
"AntiVirusDisableNotify"=dword:00000000
"FirewallDisableNotify"=dword:00000000
"FirewallOverride"=dword:00000000
"UpdatesDisableNotify"=dword:00000000
"UacDisableNotify"=dword:00000000

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe

Image
Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dajesz na forum.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Menedżer zadań nie działa na koncie admin.

Postprzez nawrok888 » 03 Paź 2009, 22:42

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3


Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Następna

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron