TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Menu rozsuwane "otwórz za pomocą - zniknęło, jak przywrócić?

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Menu rozsuwane "otwórz za pomocą - zniknęło, jak przywrócić?

Postprzez Brooce » 10 Kwi 2010, 12:01

PostUA: Opera/9.50 (Windows NT 6.0; U; pl)

Hej!

System: Windows Vista 32bit

Zawsze, klikając prawym klawiszem myszy, w menu kontekstowym była pozycja "otwórz za pomocą..." - po najechaniu na nią, rozsuwała się lista kilku programów i "wybierz inny" (czy jakoś tak).

Teraz nic takiego nie mam, jedynie pozycję "open with" - która owszem, przenosi mnie do okienka z wyborem programu jakim chcę dany plik otworzyć (wszystko działa), ale brak wysuwającej się listy jest bardzo denerwujący... (zwłaszcza w przypadku plików *.html gdy chcę je otworzyć w notatniku).

Zniknięcia "otwórz za pomocą..." nie umiem powiązać z instalacją jakiegoś programu czy też inną zmianą w komputerze. Czy wiecie w jaki sposób mogę ją przywrócić?

P.S.
Czy wiecie jak można usunąć z menu kontekstowego pozycje typu "drukuj", "edytuj" czy "take ownership"? Mam programik ShellexView, ale tam ich nie widzę...
Brooce
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2009, 13:17

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników