TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Miałem poważny problem z komputerem.

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Postprzez huber2t » 24 Cze 2008, 11:24

PostUA:

Tak nie masz już syfu, zoptymalizuj system bootvisem, zdefragmentuj dyski
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Jagla » 24 Cze 2008, 12:51

PostUA:

Yyyy.... Co ?? Wiesz, w tych sprawach mistrzem nie jestem i nie bardzo wiem co mam zrobić ;/ Napisz to tak bardziej zrozumiale.
Jagla
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Sty 2008, 16:48
Pochwały: 1

Postprzez huber2t » 25 Cze 2008, 02:16

PostUA:

Zdefragmentować mozesz systemowym deframentatorem ale lepsze wyniki uzyskasz robiąc to np. O&O Defrag.

Poczytaj tutaj o bootvis http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?=&p=45116
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 26 Cze 2008, 11:41

PostUA:

Zrobiłem to bootvis i jak mialo opytmalizować włączyło sie okienko i pisało please defrag manualy disc before bootvis czy jakoś tak, i to chodzi o defragmenctacie?? Dlatego teraz zdefragmentuje.
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 26 Cze 2008, 12:04

PostUA:

musisz to rzeczekać po ty powinno się uruchomić bootvis
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 26 Cze 2008, 12:11

PostUA:

Czyli nie powinienem klikać wtedy ok?? Bo to by sie wkońcu włączyło?? Bo dałem ok i sie wyłączyło. A defragmentuje systemowym programem bo ściągłem ten i jakiś inny jeszcze i w tym co ty podałem wyskoczyło że komputer docelowy nie chce sie połączyć czy coś takiego a w drugim mniej więcej to samo. Zdefragmentować mam tylko c?? czy wszystkie dyski??
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 26 Cze 2008, 12:15

PostUA:

Wystarczy c ale lepiej jakybyś wszystkie zdefragmentował...

Poczytaj a będziesz wiedział wszystko:

Zamykany wszystkie programy (najlepiej zrestartować system) i w pierwszej kolejności przetestujemy proces uruchamiania systemu.

1. Wybierz z menu Trace polecenie Next Boot + Driver Delays i OK. Komputer zostanie zrestartowany.
Po załadowaniu się systemu Windows ponownie zostanie uruchomiony program BootVis. Wyświetli on wykresy z informacjami o procesie ładowania systemu.

2. Po tej czynności optymalizujemy start i teraz z menu Trace wybierz polecenie Optimize System i czekamy na ponowne uruchomienie. Program zoptymalizuje teraz rozłożenie plików na dysku, przenosząc je w obszary szybciej odczytywane.

Aby porównać wyniki należy ponownie uruchomić BootVis i po raz drugi użyć opcji Trace => Next Boot + Driver Delays i po zakończeniu analizy sprawdzamy oba wykresy

Program BootVis wymaga włączonej usługi Harmonogram zadań
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 26 Cze 2008, 12:27

PostUA:

własnie, jak sprawdzić czy mam włączony harmonogram zadań??
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 26 Cze 2008, 12:29

PostUA:

Start | Uruchom | (wpisujesz) services.msc | szukasz tej usługi i patrzysz czy jest włączona :)
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 27 Cze 2008, 09:27

PostUA:

w rubryce stan nic nie pisze a obok pisze automatyczne uruchamianie. Ale jak daje prawym i uruchom to coś sie tam ładuje i pisze
"Nie można uruchomic uslugi harmonogram zadań na komputerze Komputer Lokalny"

Błąd 1717 : interfejs jest nieznany...

To może dlatego jakieś okienka przybootvisie mi wyskakiwały, że sie nie dało
Jagla
Postujący
Postujący

Postprzez huber2t » 27 Cze 2008, 09:48

PostUA:

Możliwe ale jeśli masz chyba włączony harmonogram to spróbuj tak jak wyżej napisałem z bootvis
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Jagla » 27 Cze 2008, 10:06

PostUA:

Znaczy robie wszystko, potem daje to optymilizing system, jest reset i po resecie włącza sie okienko z bootvisa, a pod tym okienkiem jest jeszcze jedno okienko w którym trzeba dać ok. Jak sie daje ok, to wtedy na tym okienku z bootvisa pisze, że trwa optymalizacja i trzeba czekać (tak po ang) ale czekałem chwile nic sie nie działo, a było jeszcze jedno okienko nowe, gdzie jak sie dało ok to sie wyłączał bootvis.
Jagla
Postujący
Postujący

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników