Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Miernik energi

26 Lut 2008, 00:44

Nie wiem czy pisze w dobrym dziale ,najwyżej przenieście.Mam problem z kompem.Mianowicie jak wyładowuje sie moja bateria z nooteboka to zaczyna sie świecić pomarańczowa lampka ostrzegawcza.Zawsze jak podłączyłem nooteboka do zasilania lampka zapalała sie na zielono.I właśnie cos sie schrzaniło ponieważ cały czas swieci sie ta pomarańczowa lamka nawet jak podłanczam kompa do zasilania.Nie wieci co może być przyczyną?

Edit: Pomawiam problem znowu to samo.

Edytuj posty.
Edit by Bozz

26 Mar 2008, 16:07

Jaki laptop?
W Toshiba Satellite L40 jest:
- bateria naładowana - dioda na zielono
- komputer podłączony do prądu i ładuje się - dioda na pomarańczowo
- komputer podłączony do prądu i naładowany - dioda na zielono
- bateria rozładowana - pomarańczowy, migający

26 Mar 2008, 23:39

dell inspiron 6000
jak ładował baterie to dioda na zielono
Bateria rozładowana dioda na pomarańczowo migająca.
No i własnie jak dioda migała na pomarańczowo to włączałem pod zasilacz i ładował mi baterie a dioda na zielono a teraz jak włączam zasilacz to dioda dalej miga.

26 Mar 2008, 23:49

A bateria sie ładuje?

27 Mar 2008, 00:10

.Myslałem że to zasilacz ale nie , ponieważ bateria sie ładuje.

Nikt nic nie doradzi?

27 Mar 2008, 20:17

Pisz do pomocy technicznej, jeżeli świeci inaczej niż w instrukcji jest napisane.
http://www1.euro.dell.com/content/produ ... l=pl&s=pad

27 Mar 2008, 21:41

Może bateria schrzaniona. Sprawdź na innej baterii u kogoś znajomego lub jak nie masz takiej możliwości w serwisie. Mój wuja miał podobną sytuację ale w fujitsu-siemens. Też się coś pochrzaniło że jak podłączył do prądu bateria się ładowała, ale kiedy odłączył komp się nie włączał. Bateria mogła się nawet dwa dni ładować i nic. Może musisz wymienić baterie

Re: Miernik energi

08 Mar 2009, 00:23

Mam ten sam problem z baterią-Powiedzieli mi,ż e bateria ma ograniczoną iliść ładowań i skończył się limit ładowań.Jesli masz probnik w bateri to sprawdz ile i jakie diody się zapalają .u mnie co druga

Re: Miernik energi

26 Kwi 2009, 22:54

mam ten sam problem, pracowałem na baterii, wyskoczyło powiadomienie że jest już mało energii, podłączyłem do zasilania i wtedy pomarańczowe lamki zamiast zielonych... nie wiem o co chodzi, wciskałem miernik baterii i świeci co druga dioda. może ktoś zadzwoni do DELLa i zapyta o co chodzi? pozdrawiam :)
Wyślij odpowiedź