Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
11 Lut 2010, 19:22
We właściwościach zmień na urządzenie Audio Input (Recoder) i wtedy reguluj suwaki. Oczywiście przy podłączonym mikrofonie.
16 Lut 2010, 14:40
We wlasciwosciah mam tylko HD Audio rented, i nie moge tego zmienic nawet jak mam podlaczony mikrofon. Jka wchodze w panel sterowania-dzwiek i urzadzenia audio-zakladka audio i mam nagrywanie dzwieku, to pisze "brak urzadzenia do nagrywania"
16 Lut 2010, 14:50
MOze na mojej plycie glownej nie da rady miec mikrofonu? Kolega mi mowil ze musze miec jakis Audio Input moze to meic to z tym zwiazanego? KOmputer mi poprostu nie wykrywa urzadzenia do nagrywania, a mikrofon jest dobry bo specjalnie nowy kupilem i sprawdzalem u kuzyna.
16 Lut 2010, 16:14
Jest kilka spraw, o których powinno się wiedzieć, tj. aby podłączać mikrofon tylko do rózowego wyjścia (a nie do zielonego czy niebieskiego). Poza tym jeżeli po podłączeniu (zakładam, że we właściwe gniazdo) nie możesz zmieniać urządzenia na inne, w celu regulacji głośności, tzn. że mikrofon jest nieodbierany przez komputer, czyli albo sterowniki są niekompletne, albo źle go podłączasz lub twoja płyty albo jest walnięta albo nie obsługuje mikrofonów.
16 Lut 2010, 19:01
Palacio napisał(a):Jest kilka spraw, o których powinno się wiedzieć, tj. aby podłączać mikrofon tylko do rózowego wyjścia (a nie do zielonego czy niebieskiego). Poza tym jeżeli po podłączeniu (zakładam, że we właściwe gniazdo) nie możesz zmieniać urządzenia na inne, w celu regulacji głośności, tzn. że mikrofon jest nieodbierany przez komputer, czyli albo sterowniki są niekompletne, albo źle go podłączasz lub twoja płyty albo jest walnięta albo nie obsługuje mikrofonów.
Wlasnie tak tez mysle, ze moja plyta glowna nie obsluguje mikrofonu... ale to po co robili wejscie do niego, a podlaczylem dobrze, do rozowego ;/ ;(
16 Lut 2010, 19:02
A jak bym kupil takie cos
http://allegro.pl/item909703164_5_1_kar ... ak103.html karta usb dalo by to cos czyy raczej nie?
18 Lut 2010, 19:30
Jest mopze jakis sposob zebym mogl korzystac z mikrofonu na tej plycie glownej?
18 Lut 2010, 21:08
wesol napisał(a):W regulacji glosnosci mam tylko te zakladki "glosnosc glowna", "Wave", syntezytor SW", "odtwarzacz CD" i tam nie ma nic o mikrofonie a jak jest nagrywanie to nawet zaznaczyc tego nie moge ;/
W takim wypadku możesz spróbować odinstalować stare i wgrać najnowsze sterowniki do karty dźwiękowej. Jeżeli będziesz miał problem to podaj nazwę płyty głównej i karty dźwiękowej to znajdę dla ciebie sterowniki.
20 Lut 2010, 01:54
Nazwa płyty głównej - MSI MS-7046 (Medion OEM)
A w dzwieku pisze mi takei cos - Opis urządzenia Typ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1] PCI
Sprawdzalem w everescie, jesli dobre dane to wez cos poszukaj jesli zle to powiedz co mam posac; ]
20 Lut 2010, 12:26
W Menadżerze urządzeń odinstaluj najpierw sterowniki stare, klikając na urzędzenie audio PPM i wybierając Odinstaluj, po czym uruchom ponownie komputer. Następnie rozpkuj
te sterowniki i zainstaluj również poprzez Menadżer urządzeń (oczywiście będzie to pozycja ze znakiem zapytania).
Instrukcja do twojej płyty głównej znajduje się
tutaj.
20 Lut 2010, 14:36
Nom zainstalowalem i dzwiek mam na nowo, ale w opcjach do nagrywania nic mi sie nie zmienilo.
20 Lut 2010, 14:40
Moze zformatuje komputer, bo ja tych sterownikow to juz od groma instalowalem, moze jakies stare przeszkadzaja?
20 Lut 2010, 17:43
wesol napisał(a):Moze zformatuje komputer, bo ja tych sterownikow to juz od groma instalowalem, moze jakies stare przeszkadzaja?
Jeżeli tak bardzo zależy ci na mikrofonie to możesz sformatować. Tylko od razu instaluj te sterowniki, które podałem we wcześniejszym poście.
22 Lut 2010, 16:49
Palacio a mogl bys mi dc sterowiki do grafiki.? Karte graficzna mam GeForce 8500 GT
22 Lut 2010, 18:18
Najnowsze sterowniki pobierz z
tej strony.