TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Most Wanted i sd4hide-jak to połączyć?

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Most Wanted i sd4hide-jak to połączyć?

Postprzez swap » 08 Sie 2006, 10:43

PostUA:

Witam!
Bardzo proszę o pomoc-wiem,że było to opisywane ale nie do końca jest to dla mnie jasne(laik jestem chyba) :oops:

Otóż mam NFS na 4 cd-wypaliłem je Alcoholem 120(były w formacie .iso).Zainstalowałem i oczywiście przy odpalaniu wyskakuje okno
"please insert the correct cd-rom...."Mam program sd4 hide-czy mam go wgrać do NFS?Jak go uruchamiam to tworzy się plik "backup"-odpalam gre i dalej nie idzie.. :( W alcoholu mam wyłączony napęd wirtualny,a coś czytałem że sd4hide trzeba wgrać obraz płyty,ale nie kumam....Bardzo proszę o rade jak "krok po kroku"(ale wstyd :oops: )to uruchomić i odpalić grę....Pozdrawiam.

P.S No chyba że ktoś byłby tak dobry i udostępni mi cracka... :506:
swap
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Sie 2006, 10:31
Miejscowość: kraków

Postprzez Chief » 08 Sie 2006, 11:54

PostUA:

Jak rozumiem zainstalowales w pelni gre!

no to nie masz albo cracka, poszukaj moze gdzies jest na plytach! katalog wcale nie musi sie nazywac crack!

Prawdopodobnie gra potrzebuje tez obecnosci w napedzie ktorejs plyty!
Wiele osob na forum gra w ta gre wiec ci udostepnij craka

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez swap » 08 Sie 2006, 12:04

PostUA:

Tak gra jest w pelni zainstalowana jest katalog crack a w nim tylko nr serial... :shock: .Próbowałem go znalezc w sieci ale jak go ściągam to w nim zazwyczaj jest program sd4hide i nie kumam jak to połączyć ...A słyszałem że jak mam piarata to crack nie pomoże tylko właśnie sd4 hide... :506:
swap
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez wonski » 08 Sie 2006, 13:33

PostUA:

ja mam na DVD ale też są tam 4 płyty i gra wymaga chyba 1(albo 4,już nei pamiętam). i tam na 1 lub na 4 jest takie coś SPEED ale to nie jest w folderze tylko normalnie, to jest jak mi się wydaje crack,ja go skopiowałem jak normalnego cracka, właczyłem ten program jak on się tam nazywa, ten co podałeś, klikasz tak żeby wyskoczył ten beckup(ta ikona) i odpalasz gre, jak nie chce za 1 razem ruszyc to próbujesz aż do skutku, za 1 razem trzeba się pobawić. jak juz odpali to troche poczekasz za obrazem, bo tak jest za 1 razem a później już możesz śmigać. nie chcwaląc się gra mi chodziła na najwyższych ustawiniach 8)
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez swap » 08 Sie 2006, 17:20

PostUA:

Kurcze właśnie tak zrobiłem-na płycie nr 1 jest plik "speed"-kopiuje go do miejsca gdzie zainstalowałem gre-komputer pyta się czy zamienić plik bo taki już istnieje i tu jest właśnie małe ale...zazwyczaj jak kopiowałem cracki w innych grach to miały inną pojemność od plików z którymi były zamieniane w folderze instalacyjnym a ten "speed"jest dokładnie taki sam jak ten który zostaj zainstalowany(wielkosc(6.91MB) i data utworzenia). :553:

Dodam że uruchamiam sd4hide(w miejscu gdzie zainstalowałem NFS),pojawia się "backup" i klikam jak głupi już kilkanaści minut żeby uruchomić grę(płyta nr 1 w napędzie) i zawsze to samo....."please insert the correct cd-rom select ok and restart application" .... :542:

P.S Jeśli ktoś faktycznie może mi przesłać CRACKA to będe bardzo wdzięczny... :D
swap
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez wonski » 08 Sie 2006, 22:46

PostUA:

trzeba było zamienić tak pliki, a jak masz jakieś wątpliwości to tego orginalnego sppeda skopouj gdzies indziej do folderu, a cracki nie zawsze mają inny rozmiar.

jak ci nadal wyskoczy to ze plyty chce to wez naciskaj na tym programie HIDE i RESTORE(jak pamiętam dobrze) tak na zmiane, niech zniknie ten beckup i niech się pojawi znowu, to MUSI dzialać!!
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez swap » 09 Sie 2006, 16:10

PostUA:

dorwałem cracka i śmiga że hoho!!!I bez sd4hide itp-dzięki pozdrawiam! :lol:
swap
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez wonski » 09 Sie 2006, 18:04

PostUA:

to weź go wzuć na megaupload.com i podzel się linkiem dla innych ludzi z podobnym problemem

pozdrawiam
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez swap » 09 Sie 2006, 20:50

PostUA:

Crack jest tutaj:(zresztą było w poście obok)

pobiera się go szybko i łatwo....pozdrawiam! :531:
swap
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dean99 » 15 Sie 2006, 23:31

PostUA:

ja miałem NFS na 4cd i niechciało działać. Załatw sobie lepiej wersje DVD a jeśli chodzi o ten program to musisz go uruchomić 2 razy i w jednym wcisnąć HIDE a drugi pozostawić bez zmian i uruchomić z tym gre
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez blumbert » 04 Wrz 2006, 20:46

PostUA:

Kurcze, wy to macie problemy. Spytajcie się na tej stronie o needforspeed.pl i będzie po wszystkim. Tylko napiszcie, że blumbert was nasłał bo ja tam mam ziomków. 8)
blumbert
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Wrz 2006, 20:43

Postprzez peter1818 » 09 Wrz 2006, 19:49

PostUA:

Swap(albo ktokolwiek inny), mozesz podac link skad wziales tego cracka, bo mam identyczny problem jak Ty miales i nie wiem co z tym zrobic??
peter1818
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Wrz 2006, 17:07

Postprzez swap » 13 Wrz 2006, 15:48

PostUA:

niestety moderator usunął link a ja go nie pamiętam... :(
swap
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez +ADI+ » 13 Wrz 2006, 16:35

PostUA:

a tak dla tych co nie wiedzą jak jednak to wszystko połaczyć- wrzucamy pliczek sd4hide do katalogo w którym zainstalowaliśmy gierkę, klikamy 2razy i ipotem - hide, po zakończeniu gry-restore... i tak w kółko. a dla tych co nie mają sd4hide- proszę oto i pliczek- upload by +ADI+:D
Kod: Zaznacz wszystko
http://storeandserve.com/download/256298/sd4hide.exe.html

PS no i chyba należy mi się +:D

Jak odpalić wersję dvd-
1. Instalujemy Alcohola + Crack
2. Open Alcohol i Image Finder - szukamy obrazów płyty
3. Jak Znajdzie obrazy to wszystkie cztery - ADD SELECTED FILES TO ALCOHOL (jedna z opcji)
4. Stworzyć Dysk wirtualny : options - Virtual Drive - Number of virtual drives 1
5. Prawym Przyciskiem myszy podświetlic plik sf-nfsnw1 i wybrac mount on device - np. G:/ AXV...
6. I instalujemy gre .
7. Gdy wyskoczy komunikat zeby włozyc cd2 trzeba podświetlic plik sf-nfsnw2 i wybrac mount on device - G:/ AXV...
itd az sie zainstaluje gra
8. ZAINSTALUJ PROGRAM DAEMON TOOLS 3.47 - ZNAJDUJE SIĘ NA PŁYCIE DVD
9. PO INSTALACJI POJAWI SIĘ IKONKA TEGO PROGRAMU W PRAWYM DOLNYM ROGU
TUŻ PRZY ZEGARZE (CZERWONY PIORUN NA CZERWONYM TLE)
10. KLIKNIJ NA TĘ IKONKĘ PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY I WYBIERZ:
EMULATION => ALL OPTIONS on (IKONKA I PIORUN ZMIENI KOLOR NA ZIELONY)
11. JESZCZE RAZ KLIKNIJ NA IKONKĘ DAEMON TOOLS, ROZWINIE SIĘ MENU I WYBIERZ:
VIRTUAL CD/DVD ROM => SET NUMBER OF DEVICES => 1 DRIVE
12. JESZCZE RAZ KLIKNIJ NA TĘ IKONKE PRAWYM PRZYCISKIEM I WYBIERZ:
DEVICE 0: [...] => MOUNT IMAGE
TERAZ POJAWI SIĘ OKIENKO, MUSISZ NIM PRZEJŚĆ NA DYSK DVD-ROM I WYBRAĆ
PLIK KTÓRY SIĘ TAM ZNAJDUJE: "sf-nfsnw1"
13. Następnie skopiowac do folderu z gra plik z płyty "sd4hide" i otworzyć a nastepnie wybrac opcje hide .Powinien pojawic sie plik BACKUP
I grać!!!!

Autor Tomo- Tomasziro

Co złego to nie ja !!!
Awatar użytkownika
+ADI+
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Wrz 2006, 21:06

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]