TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Może i śmieszny problem:]

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Postprzez dublok » 16 Sie 2006, 22:55

PostUA:

Wiecie płyta z której ja jak i sąsiad przegraliśmy xp działała bo przed chwilą wróciłem od niego. Normalnie bootowała, kod był wporzo a nie jak kopia kopii (zły kod, brak bootowania).

A co do nagrania: nie wiem jak tamten koleś przegrał sąsiadowi ale ja dałem "nagraj dysk z danymi" potem klikałem na płytę gdzie był xp, dawałem zaznacz wszystko, to mi się zapisywało w pamięci tym, potem nagrywałem z prędkością 16 i to wszystko.
Źle zrobiłem?

Niedawno wróciłem od sąsiada. Miał płytę xp z której ja jak i on zrobiliśmy sobie niedziałające kopie...:) Jak się okazało płytka działa, normalnie bootuje i kod jest ok (a na mojej kopii pokazuje błąd, zły nr :? ).

Ja nagrywałem tak swojego xp: nagraj dysk z danymi, wchodziłem na płytę z xp, zaznacz wszystko. Kiedy mi się dodało nagrywałem z prędkością 16. Czy źle to nagrałem?

Pozdrawiam:)
Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda!
Awatar użytkownika
dublok
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Paź 2005, 16:59
Miejscowość: Z brzucha mamy:P

Postprzez 1jaa » 17 Sie 2006, 00:12

PostUA:

Nie baw się tak bo nie wiadomo czy to będzie dobrze śmigać. Zrób "kopie" w nero. Nero najpierw przekopiuje sobie ją tak jakby do .iso czyli zrobi sobie obraz płyty (najbardziej bezpiczne moim zdaniem) i potem nagra ten obraz na czystą płytę.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez dublok » 17 Sie 2006, 07:36

PostUA:

1jaa napisał(a):Nie baw się tak bo nie wiadomo czy to będzie dobrze śmigać. Zrób "kopie" w nero. Nero najpierw przekopiuje sobie ją tak jakby do .iso czyli zrobi sobie obraz płyty (najbardziej bezpiczne moim zdaniem) i potem nagra ten obraz na czystą płytę.

Ok postaram się tak zrobić - mam kilka płyt czystych więc będę próbował.

Aha - przepraszam za 3 posty pod rząd. Wyświetliło mi się jakiś błąd więc dałem jeszcze raz wyśli przy tworzeniu nowego posta :x a rezultat widać.... :o

Pozdrówki.
Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda!
Awatar użytkownika
dublok
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Paź 2005, 16:59
Miejscowość: Z brzucha mamy:P

Postprzez niunka » 17 Sie 2006, 10:55

PostUA:

Jak bedziesz mial obraz ISO na dysku to wypal plytke w Nero Burningrom.
Obraz zostaw na dysku,moze sie kiedys przydac.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Poprzednia

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]