TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Mozilla czy Opera ??

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Mozilla czy Opera ??

Postprzez jaro 15 » 06 Lis 2006, 18:57

PostUA:

Witam
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie opinie o tych dwóch przeglądarkach. Która według was jest lepsza ??
jaro 15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Lip 2006, 10:39

Postprzez katarina » 06 Lis 2006, 19:03

PostUA:

Ja uzywaam Mozilli , jest leciutka nie ma z nią problemów ale wybór należy do Ciebie :)
Awatar użytkownika
katarina
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Sie 2006, 23:17

Re: Mozilla czy Opera ??

Postprzez Hpest » 06 Lis 2006, 19:32

PostUA:

jaro 15 napisał(a):Witam
Chciałbym się dowiedzieć jakie macie opinie o tych dwóch przeglądarkach. Która według was jest lepsza ??

Zarówno Opera jak i Mozilla są dobrymi przeglądarkami. Niektórzy mają Operę i to ja uważają za najlepszą inni zaś kożystają z Mozill’i i dlatego właśnie tę przeglądarkę chwalą. Osobiście korzystam z Oper'y i Firefox'a, w tym głównie bo jakieś 80% z tej pierwszej. Sama przeglądarka przypadła mi do gustu głównie dzięki funkcją takim jak "notatki" i "poczta". Przeczytaj, porównaj:

Opera 9.02 PL
https://www.instalki.pl/programy/downlo ... Opera.html
Mozilla Firefox 2.0 PL
https://www.instalki.pl/programy/downlo ... refox.html
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Alvarees » 06 Lis 2006, 19:57

PostUA:

Ja od jakiegos czasu mam OPERE i jak narazie jestem z niej w 100% zadowolony
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 06 Lis 2006, 21:39

PostUA:

Następny temat rzeka. Każdy będzie za swoją przeglądarką. Najlepiej sam się przekonaj, która Ci bardziej odpowiada. Popracuj z tydzień na Mozilli, a nastepny tydzień na Operze i sam zdecyduj, której będziesz używał. Ja Tak zrobiłem i wybrałem Opere z wielu względów. M.in. mniej pamięciożerna, podbnie jak Hpest napisał - Notatki, do tego jeszcze ten panel po boku, w którym możnma włączyć "Zakładki" i mieć wszystko jak na tacy. Mozilli FF używam tylko do ściągania z MegaUpoload'u bo moge na niej omijać zajęte sloty ;). Dodam jeszcze, że Opera ma widżety, wbudowany czytnik RSS i poczty, bez zbędnych dodatkowych modów. Jest jak dla mnie bardziej przejrzysta i po prostu ciekawsza dla oka.

Tyle z mojej strony.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez benek-b12 » 06 Lis 2006, 22:18

PostUA:

ja pracowalem na operze no ale jakies bledy mi w niej wyskakiwaly i se zmienilem na ff i teraz jest git :)
benek-b12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez kukaszr » 07 Lis 2006, 09:01

PostUA:

mi osobiscie sie podoba Opera... szybko chodzi, można powiększać/pomniejszac stronę, gdy oglądamy obrazki mamy je wycentrowane, i mamy opcje "Karta", oprocz tego jeszcze nigdy mi nie fixowała zarowno na p3 500mhz jak i na celeron 3,0
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników