Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
13 Lip 2008, 23:15
mam problem
moj komputer ostatnio strasznie muli , tzn. zacina sie podczas czynnosci z ktorymi wczesniej nie mial problemu np. gdy gram w gierki czy kopiuje pliki myszka co chwile staje na sekunde w miejscu
To samo jest z obrazem w Moim programie do odbioru telewizji
Czy moze to byc przyczyna Service Packa 3??? gdyz takiego posiadam
Wirusow raczej nie mam gdyz dopiero co robilem format dysku i sytuacja sie powtorzyla
14 Lip 2008, 06:16
Tutak może być winowajcą sp3
Podaj jaki masz zasialacz(marka +moc)?
Zdefragmentuj dyski i przeczysc je ccleanerem
14 Lip 2008, 12:13
czy konieczna jest defragmentacja??
dopiero co przecież robiłem format dysku ( dwa dni temu)
więc chyba to nic nie da
zasilacz mam Mode Com Feel 300 ATX
jak można odinstalować Service Pack ??
14 Lip 2008, 12:25
Aby odinstalowac Service Packa wchodzisz
START- ustawienia- panel sterowania- dodaj/ usuń programy- na górze zaznaczasz <pokazuj aktualizacje lub jakoś tak> i wtedy masz pełną liste i znajdź Windows XP Service Pack 3 i odinstaluj.
14 Lip 2008, 12:38
i jak odinstaluje to bede musial skombinowac service packa 2 czy sie automatycznie przestawi na Service Pack 2??
14 Lip 2008, 12:59
Jesli przed instalacją sp3 miałeś sp2, to po deinstalcji sp3 automatycznie powinien ci pozostać sp2
to działa tak jak na zasadzie IE7 odinstalowujesz a IE6 pozostaje
słaby masz zasilacz, być może on też tutaj zawinia, pożycz od kogos zasilacz mocniejszy tj. lepszej marki i więcej wat i zobacz czy bedzie lepiej
14 Lip 2008, 13:09
tyle że w Panelu Sterowania nie pokazuje mi się Service Pack 3
http://img.wklej.org/images/868364890panel.bmp
14 Lip 2008, 13:11
Zainstaluj inny program np. Total uninstaller którym można usuwać apliakcje i w nim sprawdź
14 Lip 2008, 14:05
zapomniałem dodać że instalowałem Windowsa z SP3
czy to oznacza że jest zintegrowany i nie będę mógł go odinstalować??
14 Lip 2008, 14:26
Tak to oznacza, i jeśli mniałes zintegrowany to nie pownien być on problemem
14 Lip 2008, 14:34
a czy mogę wgrać SP2 nad SP3??
14 Lip 2008, 17:01
czyli jak podłączę mój dysk pod sprzęt kogoś innego i ten problem nie wystąpi to mam rozumieć że to wina zasilacza??
14 Lip 2008, 17:04
Taka le prościej ci będzie pozyczyć od kogoś sprawną zasiłkę niz z dyskiem się chrzanic
Ps. niewiem jak będzie z tym sp3 lepiej poczekajmy na opinie innych
14 Lip 2008, 21:46
słaby masz zasilacz, być może on też tutaj zawinia, pożycz od kogos zasilacz mocniejszy tj. lepszej marki i więcej wat i zobacz czy bedzie lepiej
Jak możesz mówić że zasilacz jest słaby
jak nie wiesz jaki ma sprzęt!
Jaki masz sprzęt
ogólnie sp3 nie jest polecany i ogólnie on robi dużo kłopotów niż jest przydatny podobno piszą że sp3 poprawia dużo dużo lepiej błędy niż sp2 ale to chyba nie prawda.
14 Lip 2008, 22:17
Dawid255151 napisał(a):ogólnie sp3 nie jest polecany i ogólnie on robi dużo kłopotów niż jest przydatny podobno piszą że sp3 poprawia dużo dużo lepiej błędy niż sp2 ale to chyba nie prawda.
Bez takich bzdur proszę, jak instalujesz XP ze zintegrowanym SP3 albo na czysty system to raczej (na pewno?) nie jest przyczyną żadnych kłopotów...