Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
22 Wrz 2006, 20:28
Witajcie
mam taki problem, jak sobie serfuje po necie i trzymam myszke w nieruchomej pozycji i nagle mi ucieka kursor do rogu monitora
myszka jest bezprzewodowa firmy Logitech
nigdy nie miałem problemu z uciekającm kursorem
co może być przyczynom
22 Wrz 2006, 21:15
trojan
22 Wrz 2006, 21:23
niemożliwe miałem robione niedawno skanowanie sytemu przez Kaspersky Anti-Virus Personal Pro (jakieś 2 dni temu) wszystko wywaliłem puźniej doszło do tego ad-ware i wszystkie spyware poszedły do kosza.
22 Wrz 2006, 21:26
Może to być jakiś błąd sterów ew. zakłócenia.
22 Wrz 2006, 21:34
myślisz ?
22 Wrz 2006, 21:39
A podkladke jaka masz? Jednolity kolor? Czysta?
22 Wrz 2006, 21:43
mam myszke optycznom
kolor blatu jest jednolity
(a ma to jakieś znaczenie ?? )
22 Wrz 2006, 21:43
Mr Yo napisał(a):myszka jest bezprzewodowa firmy Logitech
Właśnie tu jest problem, jak masz bezprzewodową mysze to wiadomo że bedzą takie rzeczy sie dziać, a to problem z zasięgiem, a to jakieś inne fale radiowe się wpierdzielą i jest wtedy problem. Polecam zmienić bezogonkową muszkę na ogonkową
pozdrawiam
22 Wrz 2006, 21:57
Mr Yo napisał(a):kolor blatu jest jednolity
Ma takie znaczenie, ze zabrudzenia na blacie (lub rozne kolory) myszka optyczna moze zinterpretowac jako szybki ruch - stad uciekanie kursora... A jesli to nie to to moze zainstaluj najnowsze stery do myszki.
22 Wrz 2006, 22:37
wonski napisał(a):Mr Yo napisał(a):myszka jest bezprzewodowa firmy Logitech
Właśnie tu jest problem, jak masz bezprzewodową mysze to wiadomo że bedzą takie rzeczy sie dziać, a to problem z zasięgiem, a to jakieś inne fale radiowe się wpierdzielą i jest wtedy problem. Polecam zmienić bezogonkową muszkę na ogonkową
pozdrawiam
dark_prince napisał(a):Mr Yo napisał(a):kolor blatu jest jednolity
Ma takie znaczenie, ze zabrudzenia na blacie (lub rozne kolory) myszka optyczna moze zinterpretowac jako szybki ruch - stad uciekanie kursora... A jesli to nie to to moze zainstaluj najnowsze stery do myszki.
nie myślałem że będom problemy z bezprzewodówkom hmm namawiałem mojego tate na ogonówke ale upiera się przy bezprzewodówce
ok dziękuje za info ludziska Mac jak możesz to zamkni ten temat
teraz wiem co i jak
23 Wrz 2006, 11:33
Czasami mam tak samo i nic nie pomaga
Najgorzej jak grasz w jakąś stratedie i nagle ci myszka ucieka gdzieś na komiec planszy
23 Wrz 2006, 11:37
otuż to to najbardziej dobija a zwłaszcza jak grasz w dynamicznom gre bach

i pytanie gdzie jest celownik ?
23 Wrz 2006, 14:31
Miałem zwykłą myszkę A4 TECH SOLO (coś tam).Też mi uciekał kursor (po pewnym czasie bezczynności) ale od kiedy mam A4 TECH OPTO problem zniknął
23 Wrz 2006, 15:01
Ja mam szklana podkładkę homemade. Szkło ładnie oszlifowane i dość trwałe. Pomalowałem na czarno matowa farbą(z pistoletu) i przykleiłem przyssawki. Ideał w cenie 50zł zamiast 200zł za orginał. Dobra jest też zwykła biała kartka.
23 Wrz 2006, 15:20
Ja nie mam żadnej podkładki, a mam mysze optyczną, w polu działania myszki drewno (wysuwana półka) jest juz tak wyslizgane że można się przejżeć. Czasem przez to mi ucieka myszka, ale sporadycznie