TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nagrałem system na dvd i klops

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

nagrałem system na dvd i klops

Postprzez boryna » 26 Gru 2012, 19:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1


przegrałem swój system na płytę dvd, w napędzie wszystko się włącza, ale podczas próby uruchomienia instalacji systemu z tej płytki wyskakuje mi że brak nośnika, i żebym załączył nośnik systemowy(po odłączeniu ładowania z dysku twardego w biosie) nie czyta mi przegranej płytki z systemem. co tu zrobić?
boryna
Postujący
Postujący
 
Posty: 166
Dołączenie: 25 Kwi 2009, 13:26

Re: nagrałem system na dvd i klops

Postprzez mateo8898 » 26 Gru 2012, 19:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.4.0.0 Safari/537.11


A ustawiłeś w BIOS-ie bootowanie z CD/DVD na pierwszym miejscu??
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: nagrałem system na dvd i klops

Postprzez Pangia » 26 Gru 2012, 19:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3


Bo pewnie nie zrobiłeś bootowalnej płyty. Jak to zrobić, poszukaj sobie w Google, bo to może różnić się zależnie od programu, jakiego używasz.
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 782
Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Re: nagrałem system na dvd i klops

Postprzez NomNomek » 05 Lut 2013, 14:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1200.0 Iron/21.0.1200.0 Safari/537.1


przeciez nawet ten szmatławy Nero posiada możliwośc nagrania płyty botowalnej. Tylko trzeba mu zaimportować botrom. Lepiej użyć normalnego programu do wypalania. Polecam WinOnCd. Od parunastu lat nie spotkałem bardziej rozbudowanego.
Awatar użytkownika
NomNomek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 30
Dołączenie: 05 Lut 2013, 12:59


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]