Po pierwsze witam wszystkich na forum.
A więc mam problem. Tydzień temu kupiłem nową nagrywarkę DVD firmy LG. Po podłączeniu jej do kumputera najpierw sprawdziłem nagrywanie płyt CD. Nie było żadnego problemu wszystko śmigało jak sie patrzy.
Problem zaczął się kiedy chciałem nagrać płytę DVD. Po włączeniu Nero wybrałem opcję "utwórz plyte DVD z danymi" i wybrałem kilkanaście filmów avi do nagrania (każdy po 350 MB) bezpośrednio na płytę, tak żeby cała się zapełniła. Wybrałem prędkość nagrywania 8x (taka była maksymalna do wyboru) i zaczęło się nagrywać. Jako czas zapisu wyświetiła się 1 godzina z kawałkiem i po dojściu do 14% wszystko się zatrzymało a mi pozostało tylko wszystko zrestartować i wyrzucić płytę do śmieci. Dzieje się tak za każdym razem kiedy próbuję nagrać nową płyte DVD.
Problem 2
Jako że nagrywaniu w/w kilku filmów avi nie powiodło się postanowiłem nagrać jeden film DVD, który mam zapisany na kompie. W tym przypadku natomiast w ogóle nie wiem jak zacząć nagrywanie (film jest złożony z dwóch folderów ('AUDIO_TS' I 'VIDEO_TS'). Najpierw próbowałem nagrać tak jak wcześniej opcją 'utwórz DVD z danymi' jednak wyświetliła się tabliczka że jeżeli chce zeby film odtwrzały odtwrzacze DVD stacjonarne muszę nagrać jako DVD Video. Niestety w moim programie Nero nie ma tej opcji...
Dotychczas film odtwarzałem na kompie DAEMON Toolsem, nagrać niestety nie wiem jak...
Jeżeli ktoś może mi pomóc to naprawde będe ogromnie wdzięczny, bo naprawde kupić nową nagrywarke DVD za 160zł i nie móc na niej nagrać żadnej płyty DVD nie fajną sprawą, tym bardziej że w temacie jestem zupełnie zielony...
Jeszcze raz proszę o pomoc
Pozdrawiam