Dobra czas wyciągnąć ciężką artylerię
cała recenzja czasopisma CD - Action ,która zajmuje się w szczególności grami,ale też kilka stron jest poświęcona sprzętu/sprzętowi (niepotrzebne skreślić)
.
"Firma LG jako jedna z niewielu implementuje w swoich urządzeniach obsługę wszystkich formatów ,w tym także DVD-Ram. Niezła kultura pracy urządzenia (cichy ,nie wibruje i nie nagrzewa się zbytnio) predestynuje je do zastosowań w zestawach w których to cecha jest brdzo pożądana . Mam mieszane uczucia związane z korekcją błędów , gdyz co prawda jesen z dwoch używanych przeze mnie uszkodzonych krążków odczytanyzostał tak dobrze jak na żadnym innym urządzeniu, za to drugi (w większości przypadków ) w ogóle nie był odczytywany! Co do wszelkich innych płytek ,które nagrałem ,skopiowałem i testowałem prędkości i ilosci błedów (nie preparowanych przeze mnie) napędowi nie mogę nic zarzucić .Sprawował się nad wyraz poprawnie .Testy wykonaliśmy na najnowszym dostępnym oprogramowaniu o numerze A104. Ripowanie muzyki odbywało sie nawet z 30-krotną szybkością,co jest bardzo przyzwoitym wynikiem .Bardzo łatwo nagrywarka poradziła sobie także ze skopiowaniem płytki dwuwarstwowej. Stacjonarne odtwarzacze nie miały najmniejszych problemów z przeskokiem z jednej warstwy na drugą , a sprawdzałem to zarowno na najtanszych konstrukcjach, jak itych określanych mianem Hi - End.
LG GSA-4163B to bardzo przyzwoity napęd i jesyną jego wpadką były problemy z jedną ze spreparowanych pzeze mnie płytek sprawdzających korekcję . Przypominam jednak,że reszta testowanych krążków odczytana została lepiej niż na jakimkolwiek napędzie do tej pory! Ogólnie - polecam zakup tego urządzenia."
+ obsługa wszystkich formatów CD i DVD
+ duza kultura pracy (cichy,nie wibrujr,nie nagrzewa sie)
- newielkie problemy z testowanym krązkiem
- nie wypala płyt ponad 92 min
POWER - 9
DODATKI - 6
ECO - 8
tekst: MAX I/0 , numer najnowszy (ten co jest w kioskach)
legenda: POWER - wydajnosc/przydatnosc/mozliwosci
DODATKI - programy/gry/przewody/baterie/gadżety
ECO - cena porównana do power i dodatki
nie mam niestety recenzji LiteOna .... ale poszukam