TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
mks odpada
..........
No co tu duzo pisac jest po prostu do dupy
Głos na avasta - szybki bezkonfliktowy wydajny i sam w połowie jak firewall działa. Duza baza wirusów i duża skuteczność usuwania
nie ma takiego...najlepiej w tle jakiś mało obciążający system np.BitDefender ,AntiVir albo Avast i od czasu do czasu skaner online...no i głowa na karku
Antywirusy to temat rzeka. Długo możnaby sie rozwodzić i polemizować który jest najlepszy. Różne ludzie przyzwyczajenia mają. Różnie antyviry na różnych kompach sie zachowuja - na jednych chodzą bez zarzutu na innych znowu sypią całe systemy.
Ja to powiem tak : najwięcej moich znajomych narzeka na mksa, dużo ludzi narzeka na Norton antyvirus bo muli kompa i jest trudny w obsłudze. O Pandzie z własnego doświadczenia powiem że nie usuwa skutecznie virusów . Avasta używam od 3 miesięcy i w porównaniu z innymi antyvirusami na niego mam zdecydowanie najmniej skarg...
Ale to moja opinia i wcale nie musi sie pokrywać z waszymi opiniami . Oprogramowania antyvirusowego jest teraz co niemiara na rynku i dlatego każdy może znależć coś co podpasuje jemu a nie podpasuje innemu....
Jakaś rada na to? Znależć pasującego do swoich potrzeb antyvira i jego sie trzymać . Ale testować też inne produkty bo nigdy nie wiadomo czy nie znajdzie sie czegoś co będzie bardziej odpowiadać naszym potrzebom niż nasz poprzedni typ.
Moge podpisac sie pod opinią Cisza;trzeba próbować różnych programów, poza tym sam antywirus to za mało,potrzebny jest firewall,jakiś antyszpieg, etc.
Z doświadczenia wiem,że dobrze jest używać freeware'u,najlepiej o niezbyt dużych wymaganiach...No i wiedzieć co sie klika...
Radeek napisał(a):rozumiem ale chyba duzo osob zgodzi sie ze popularny wcale nie znaczy skuteczny
To prawda, ale ludzie najczęściej wybierają popularne programy pod wpływem innych ludzi lub np. gazet komputerowych, które proponują najpopularniejsze programy antywirusowe jako najlepsze na rynku.