TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Napęd nie czyta wszystkich płyt, a jest sprawny!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Napęd nie czyta wszystkich płyt, a jest sprawny!

Postprzez nello » 15 Gru 2010, 18:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/533.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/5.0.375.29 Safari/533.4

Witam!

Mój problem polega na tym że naped(y) nie czytają wszystkich płyt.. jedne czyta jedne nie, płytkę z Windows XP wczytał raz. Na początku rozkręciłem napęd przeczyściłem laser spirytusem - nic, zainstalowałem nowe sterowniki - nic (napęd Lite-On It), kupiłem płytke czyszczącą - nic, pozyczylem nowy naped on znajomego również nic. Napedy chodza jak by chciały wczytać płyte a nie mogą. Wyjąłem baterie biosu aby go zrestartować również nic nie dało (do biosu nie moge się dostac ponieważ jest nałożone na niego hasło od kiedy komputer został kupiony). Programem BiosAgent Plus sprawdzilem czy bios napedów jest aktualny, okazało się że jest. Przeczytałem gdzieś że aktualizacja biosu może pomóc, z powodu że tego jeszcze nigdy nie robiłem chciałbym aby to była czynność ostateczna, dlatego prosze was drodzy forumowicze o pomoc! Co mogę jeszcze zrobic ?
nello
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Sie 2010, 10:26

Re: Napęd nie czyta wszystkich płyt, a jest sprawny!

Postprzez mateo8898 » 15 Gru 2010, 20:01

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

Sprawdź, czy nie ma nowszej wersji firmware`u dla tego napędu, jeśli jest zaktualizuj go.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]