TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Napisy nie wiadomo skąd...

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Napisy nie wiadomo skąd...

Postprzez troll40 » 18 Wrz 2007, 08:35

PostUA:


Witam, mam stosunkowo sądzę nietypowy problem...
Przejrzałem tematy na tym forum ale nie rzucił mi sie w oczy żaden pokrewny, stąd nowy topic...

Otóż w filmie wyświetlają mi się napisy xD wbrew pozorom jest to problem, gdyż nie wiadomo skąd one pochodzą. Używając różnych playerów, stwierdziłęm, że wszędzie ładują się takie same, a jeśli sam program (subedit, allplayer, stary archaiczny best player także) ładują z txt, to mam podwójne napisy. Najdziwniejsze jest to że właśnie w każdym programie się pojawiają, stąd moje podejrzenie padło na kodek, że posiada taką funkcję.

Mam zainstalowane ffdshow, który ma taką funkcję. Ale ona jest tam wyłączona! Gdy ją uruchomiłem, to uzyskałem trzecie napisy xD Prócz ffdshow mam jeszcze wgrany realalternative, oraz quickalternative, niemniej przeglądałem opcje w obu i nie zauważyłem w ogóle takiej funkcji...

Pomóżcie mi proszę, jestem zwolennikiem stałego poprawiania swoich umiejętności lingwistycznych, więc chcę często obejrzeć film bez napisów, ale kiedy nie umiem ich wyłączyć to odruchowo czytam xD

Pozdrawiam!
troll40
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 18 Wrz 2007, 08:26

Postprzez kukaszr » 18 Wrz 2007, 13:20

PostUA:


napisy nie moga sie nazywac tak samo jak film bo wtedy sie ładują
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2050
Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Bozz » 18 Wrz 2007, 15:24

PostUA:


W jednym czy we wszystkich filmach tak jest? Możliwe, że napisy są po prostu wbudowane w film i wtedy już raczej nic nie zrobisz...
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez rapod1 » 18 Wrz 2007, 15:47

PostUA:


jak odtwarzasz film w np SybEdit na pasku narzedzi pojawia Ci sie zielona strzaleczka. kliknij na nia prawym przyciskiem i daj Hide Subtitles.
Image
Awatar użytkownika
rapod1
Postujący
Postujący
 
Posty: 496
Dołączenie: 27 Sie 2006, 20:26
Miejscowość: Tarnów || Kraków
Pochwały: 2

Postprzez troll40 » 18 Wrz 2007, 16:31

PostUA:


Kukaszr - napisałem wyraźnie, że napisy playera są wyświetlane jako drugie. Te których nie chcę są niezależne od plaera - w każdym programie się wyświetlają takie same i nie ma na nie żadnego wpływu. Możliwe ze mcie rację - są wbudowane w film, a po prostu wszystkie filmy które to miałęm miały to zrobione w takim samym programie... bo zawsze gdy mam taki przypadek to wyświetlają się taką samą czcionką i w ten sam dziwny sposób kumulują się lnijki czasami zasłaniając pół filmu...

Tylko co za baran wbudował tak beznadziejne napisy?! synchro to chyba robione po pijanemu a tłumaczenie jakby ktoś skończył edukację ang na przedszkolu...
troll40
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 18 Wrz 2007, 08:26

Postprzez rapod1 » 18 Wrz 2007, 19:13

PostUA:


a probowales zrobic tak ja CI pokazalem??bo u mnie ten sposob dziala.jest tez inny sposob zeby nie miec dwoch napisow. mozna ogladac na WMP i beda te wbudowane napisy. polecam jednak pierwszy sposob jezeli wolisz allplayera badz SubEdita
Awatar użytkownika
rapod1
Postujący
Postujący
 
Posty: 496
Dołączenie: 27 Sie 2006, 20:26
Miejscowość: Tarnów || Kraków
Pochwały: 2

Postprzez Rambolf » 10 Lis 2007, 14:53

PostUA:


Nie trzymaj pliku z napisami w tym samym katalogu co plik z napisami :)

Gwarantuje ze pomoze :)
Rambolf
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 10 Lis 2007, 00:39

Postprzez krzysiuniek93 » 04 Sty 2008, 21:31

PostUA:


hmmm masz na pasku szybkiego uruchamiania taki monitorek niebieski, klikasz prawym przyciskiem myszy na niego i tam amsz wyłacz napisu i po wszystkim daj + jak by coś to ejst mój gg ***

Edit by Bozz
krzysiuniek93
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 04 Sty 2008, 18:59


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron