Witam, mam stosunkowo sądzę nietypowy problem...
Przejrzałem tematy na tym forum ale nie rzucił mi sie w oczy żaden pokrewny, stąd nowy topic...
Otóż w filmie wyświetlają mi się napisy xD wbrew pozorom jest to problem, gdyż nie wiadomo skąd one pochodzą. Używając różnych playerów, stwierdziłęm, że wszędzie ładują się takie same, a jeśli sam program (subedit, allplayer, stary archaiczny best player także) ładują z txt, to mam podwójne napisy. Najdziwniejsze jest to że właśnie w każdym programie się pojawiają, stąd moje podejrzenie padło na kodek, że posiada taką funkcję.
Mam zainstalowane ffdshow, który ma taką funkcję. Ale ona jest tam wyłączona! Gdy ją uruchomiłem, to uzyskałem trzecie napisy xD Prócz ffdshow mam jeszcze wgrany realalternative, oraz quickalternative, niemniej przeglądałem opcje w obu i nie zauważyłem w ogóle takiej funkcji...
Pomóżcie mi proszę, jestem zwolennikiem stałego poprawiania swoich umiejętności lingwistycznych, więc chcę często obejrzeć film bez napisów, ale kiedy nie umiem ich wyłączyć to odruchowo czytam xD
Pozdrawiam!