TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

napisy w windows media player

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

napisy w windows media player

Postprzez szpajker » 12 Lut 2006, 01:55

PostUA:

ludzie jak wlaczyc te cholerne napisy w windows media player :shock: ???
szpajker
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Lut 2006, 01:53

Postprzez Hpest » 12 Lut 2006, 02:14

PostUA:

Wydaję mi się, żę w WMP NIE da się włączyć Napis'ów. :)
Do Odtwarzania Filmów z napisami, używamy programu:
ALLPlayer 2.2.7 PL
ALLPlayer to jeden z najlepszych programów do oglądania filmów z napisami we wszelkich formatach zarejestrowanych przez system (np. DIVX/AVI/MPG/MP3). W przeciwieństwie do większości odtwarzaczy, ALLPlayer nie jest nakładką na MediaPlayera, a korzysta bezpośrednio z DirectX, dzięki czemu przy pomocy ALLPlayera można teoretycznie odtworzyć KAŻDY film bez konieczności posiadania dwóch lub trzech playerów na wypadek, gdyby któryś z nich nie zadziałał danym filmem.

Inną, być może największą zaletą ALLPlayera jest wmontowana w program unikatowa funkcja "IQ Text" (inteligentne napisy). Dzięki tej funkcji trudno przeoczyć napisy podczas oglądania filmu. Często zdarza się tak, iż napisy są zbyt "gęsto" jeden po drugim i trudno jest je przeczytać, ale dzięki tej funkcji ten problem nie będzie już występował. Program sam analizuje długości napisu, by później regulować czas jego wyświetlenia.

Od wersji ALLPlayer'a V1.9 do programu dołączony został moduł DIVFIX, naprawiający uszkodzone pliki AVI, dzięki czemu można już oglądać np. pliki uszkodzone podczas ściągania z sieci, a także pliki cały czas ściągane (nie trzeba czekać, aż plik ściągnie się cały, aby zobaczyć czy na pewno jest kopiowany oczekiwany plik).

Od wersji ALLPlayer'a V2.0 do programu dołączona została możliwość zabezpieczenia plików AVI hasłem. Wystarczy wcisnąć klawisz i zabezpieczyć plik hasłem. Nikt nie znający hasła nie otworzy tego pliku żadnym programem.

Kolejnym rozwiązaniem jest możliwość dołączenia do pliku AVI MENU (nie w w osobnym pliku, ale w pliku AVI z fimem). Teraz można zrobić Menu ulubionym filmie (takie jak w filmach DVD) i wysłać go znajomym (w jednym pliku). Można również umieścić w AVI link np. do swojej strony WWW.

ALLPlayer sam wykrywa brakujące kodeki, potrzebne do odtworzenia filmu i automatycznie w razie potrzeby pobiera je z internetu. Inne funkcje i zalety ALLPlayera to: skórki i edytor skórek zawarty w programie, obsługa dwóch monitorów lub monitora i TV (np. na Telewizorze film, a na pulpicie panel sterujący), PlayLista, wbudowana funkcja AntiFreeze, automatyczne odtwarzanie filmów dwuczęściowych, prosta konfiguracja dla nagrywających płytki z filmami, obsługa Telewizorów Panoramicznych, możliwość robienia zdjęć (snapshot) z filmów, edytor napisów, szybkość, minimalne wymagania systemowe, intuicyjna obsługa oraz wiele innych, ciekawych funkcji.

Download
-> http://marbit.com.pl/PaidDownload/ALLPlayer.exe
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez qazimen » 12 Lut 2006, 09:35

PostUA:

Ja tez allPlayera uzywam ale z tego co wiem to dobry jest tez Subedit :twisted:
qazimen
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: Kraków

Postprzez rycho71 » 12 Lut 2006, 09:56

PostUA:

Oczywiście że się da wlączyć napisy wmp, tylko musisz mieć zainstalowany pakiet ffdshow i odpowiednio go skonfigurować.
rycho pozdro...
Awatar użytkownika
rycho71
Postujący
Postujący

Dołączenie: 07 Maj 2005, 18:02

Postprzez qazimen » 12 Lut 2006, 10:02

PostUA:

Niechce nowego tematu zakladac moze mi ktos podac sposob robienia screanów z filmu w formacie RMVB. Umiem robic screany z AVI w BSPlayerze ale tam nida sie robic do formatu RMVB bo wychodzi caly zielony obraz :evil:
qazimen
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: Kraków

Postprzez rycho71 » 20 Lut 2006, 21:42

PostUA:

Użyj do robienia screanów w formacie rmvb ALLPlayera, snapshot klawiszF12
rycho pozdro...
Awatar użytkownika
rycho71
Postujący