TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Neostrada- problem.

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Neostrada- problem.

Postprzez dublok » 14 Kwi 2007, 19:04

PostUA:

Mam taki delikatny problem z neostradą.

W pasku na dole monitora, w okolicach godziny mam taki ładny trójkącik: jak jest czerwony nie ma neta, żółty- łączy się a zielony jest net.
Ten oto trójkącik dość często mi znika i rozłącza mi neta i muszę kompa resetować. To się staje czasami uciążliwe.
Mam xp i w obszarze powiadomień dałem aby ta ikona była ciągle widoczna ale i tak mi dziadyga znika.

Czy ktoś z użytkowników neo i xp też ma taki problem? Jak go rozwiązaliście?

Z góry dziękuje i pozdrawiam 8)
Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda!
Awatar użytkownika
dublok
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Paź 2005, 16:59
Miejscowość: Z brzucha mamy:P

Re: Neostrada- problem.

Postprzez driftmen » 14 Kwi 2007, 21:10

PostUA:

moze zle podlaczyles kable powinno byc tak:

modem -> gniazdko lub rozdzielacz sygnalu
telefon -> !!!FILTR!!! -> gniazdko lub rozdzielacz sygnalu

a dawno zakladales neo jak niedawno to sprobuj zainstalowac starsze oprogramowanie
driftmen
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Kwi 2007, 21:03

Postprzez supersongo » 14 Kwi 2007, 21:27

PostUA:

ja też tak czasem mam wyświetla się chyba błąd numer 619 :? jak tak się dzieje to nie musisz resetować kompa tylko wystarczy że odłączysz i podłączysz kabel USB z modemu i wtedy trójkącik się pojawi i wszystko powinno być OK :)
Awatar użytkownika
supersongo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Lis 2006, 22:16

Postprzez dublok » 14 Kwi 2007, 21:37

PostUA:

Podłączyć dobrze podłączyłem. Czasami jak pech jest to mi kilka razy potrafi zniknąć a czasami jest tak że cały dzień nic się nie dzieje.

supersongo probowałem tak i było czerwone, żółte, zielone i znikało:] Eh te komputery...... 8)
Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda!
Awatar użytkownika
dublok
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Paź 2005, 16:59
Miejscowość: Z brzucha mamy:P

Postprzez LucaS » 14 Kwi 2007, 21:50

PostUA:

Takie są uroki neostrady. Ten trojkącik o ktorym mówicie to sterowniki modemu. Jak jest czerwony - modem jest nie podlaczony lub brak sygnalu od niego, jak zolty to znaczy ze łaczy (mryga jedna dioda na modemie),m jak zielony to znaczy ze wszystko jest ok, modem dobrze podlaczony (dwie diosy na modemie ciagle sie swieca).

Mnie często wywalalo w ten sposob jak mialem zainstalowanya strefe neostrada Tp (te walniete niebieskie okienko), ale jak tylko zainstalowałem sterowniki od modemu i sam polaczenie zrobilem to wywala moze z raz na tydzien.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez supersongo » 14 Kwi 2007, 23:26

PostUA:

ja też nie łącze się przez to niebieskie okienko tylko inaczej:) To nie wiem dublok jak cały czas znika to masz pecha
Awatar użytkownika
supersongo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Lis 2006, 22:16

Postprzez axel.pl » 16 Kwi 2007, 22:25

PostUA:

wedlug mni ebrakuje ci latki do systemu zainsaluj patcha do wina pomoze wiem bo majem kiedys ten shith neo nara
Awatar użytkownika
axel.pl
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Paź 2005, 22:44

Postprzez supersongo » 17 Kwi 2007, 22:46

PostUA:

jak masz wina xp to pisz na pw bo mam dobrą łatke
Awatar użytkownika
supersongo
Postujący
Postujący