Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
03 Kwi 2008, 13:41
mam problem, nie wiem co trzeba zrobić by podłączyć sobie neostrade ze stałym łączem zamiast obecnego bezprzewodowego łącza z orangu. mam te wszystkie kable i neostrade z kablem ale jak podłączyłam to mi wszystko siadło
04 Kwi 2008, 07:43
Nie wiem co masz na myśli pisząc "siadło", ale domyślam się że nie działa ci aplikacja dostępowa lub coś takiego. Jeżeli podłączyłaś neozdradę dokładnie według "ślicznej instrukcji obrazkowej

" dołączonej do modemu to powinna śmigać, o ile już jest aktywowana przez tp Twoja linia. Jeśli nie chce się zainstalować lub nie działa aplikacja dostępowa (coś takiego kiedyś wystąpiło u mnie) to problem tkwi prawdopodobnie w konfiguracji systemu. Ja to rozwiązałem przy użyciu "telefonicznego konsultanta tp" - nie pamiętam jak dokładnie to przebiegało, ale łączyłem się bez użycia ww aplikacji