Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

nero... ale czy napewno?

20 Lis 2006, 21:58

witam, mój ciekawy kłopot polega na tym że już mam dziewiąty program do kopiowania dvd i tym razem jest to nero, ale i tutaj przy kopiowaniu wyświetla sie że płyta do zkopiowania ma za dużą pojemność... (mam nero 6.3.0.0.) sprawdzałewm uznajomego który też ma nero 6 i u niego wszystko ładnie sie kopiuje. to samo z płytą cd-rw, gdy chce dograć kolejny folder to nic z tego niewychodzi i wyskakują jakieś błędy, a u znajomego też wszystko ładnie chodzi. kiedyś bez problemu dogrywałem foldery i kopiowałem dvd.. moze mi ktoś pomóc lub dać jakiś inny program w którym bez problemu skopiuje płyte dvd która ma za dużą pojemność lub w bardzo prosty sposób dogram klejny folder na płyte cd-rw? bardzo prosze o jakieś wskazówki bo już niewiem co robić a troche tych programów pościągałem i nadal nic... z góry dziękuje

nero... ale czy na pewno

20 Lis 2006, 22:14

jezeli chcesz dogrywac jakies foldery albo co kolwiek to musisz sobie w opcjach ( w nero ) zaznaczyc ze to ma byc płyta wielosesyjna , jezeli masz to nie zaznaczone to program zamyka płyte i nie da się dograc

20 Lis 2006, 22:51

tak wiem że w opcjach popatrzeć, ale z tym też kłopot bo nawet jeśli w opcjach poprzestawiam to i tak dalej coś wyskakuje, najdziwniejsze jest to ze u znajomego wszystko bez kłopotu nawet z dvd chodzi... a wiem że dobrze robie w opcjach itp

21 Lis 2006, 10:42

Zmien lokalizacje folderu temp,prawdopodobnie masz za malo miejsc na dysku na tymczasowy plik plyty DVD i dlatego pokazuje ze za malo miejsc.

21 Lis 2006, 15:23

zmienilem lokalizacje na pulpit i dalej nic... czy ja jestem az tak ciemny czy może zapomnialem jak sie kopiuje? a jeśli chodzi o miejsce na dyskach to mam bardzo dużo wolnego jeszcze

22 Lis 2006, 13:37

beznazwowy napisał(a):zmienilem lokalizacje na pulpit i dalej nic...

Pulpit to dalej ta sama partycja tak ze nic sie nie zmienilo,przenies na inna partycje.
Jle masz miejsc na partycji systemowej ?

23 Lis 2006, 19:00

na C mam 2 GB a na D jest 4 GB

23 Lis 2006, 19:09

beznazwowy napisał(a):na C mam 2 GB a na D jest 4 GB

A normalna plyta DVd ma 4,7 a double layer 9 wiec w jaki sposob chcesz cos skopiowac ?
zwolnij miejsce bo inaczej nie skopiujesz plyty DVD

23 Lis 2006, 20:28

nieiwem czy dobrze napisze ale kiedyś tez miałem zaśmiecony dyski i normalnie sie skopiowało. ale i tak z góry przepraszam za kłopot bo troche namieszałem a problem może sie wydawać za smieszny. bardzo dziękuje za oświecenie, jeśli bedzie coś nie tak to dam znać, a gdzie dokładnie w nero kliknąć aby dograć folder na płyte cd-rw? bo jakośklikam żeby dograć i nic nieidzie...

24 Lis 2006, 16:55

Wkładasz płytke -> Nagraj dysk z danymi -> i możesz dogrywac ;)

25 Lis 2006, 08:38

no tak, wiem, ale ja chce dograć foldery. a gdy robie tak jka piszesz to sie tworzy wszystko od nowa.

19 Gru 2006, 19:48

powiedz mi co ma piernik do wiatraka?Poprawiam dosyc powazny blad i tyle :evil:

20 Gru 2006, 17:24

i czego tak sie złościsz? moze i temat totalnie bezmyślny ale gdybyś troche pomyslał to byś zrozumiał o co chodziło. wszystko sie dobrze skończyło i faktycznie coś z nero było nie tak, temat można już zamknąc, dziękuje za jednak przydatną pomoc i cierpliwośc

do beznazwowy

21 Gru 2006, 11:31

człowieku za malo miejsca na dyskach masz aby kopiowac dvd niunia dobrze ci radzi zwolnij miesca a co do dogrywania danych na plytki to po pierwsze musi byc plyta dvd-R lub dvd-RW I MUSISZ NAGRYWAC Z FUNKCJA ,, POZWOL NA POZNIEJSZE DODANIE PLIKOW ( PLYTA WIELOSESYJNA) A CO DO PLYT JESZCZE TO MINUS OZNACZA ZE SYSTEM NIE ZAMKNIE PLYTY CHYBA ZE SAM TO ZROBISZ A PLUS SAM ZAMYKA I WTEDY JUZ NIC NIE ZROBISZ MAM NADZIEJE ZE ZROZUMIESZ. :)
Wyślij odpowiedź