TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

"Net Limiter"

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

"Net Limiter"

Postprzez destyny » 19 Gru 2007, 22:09

PostUA:

Poszukuje jakiegoś prostego, polskiego programu do ograniczania łącza....

Chodzi mi o to że np: coś ścigam i chciałbym przydzielić temu programowi daną prędkość np: 10KB/s :).

Druga sprawa potrzebuje też prostego najlepiej po polsku programu do wyłączania komputera ale nie chodzi mi bardziej o ustawienie czasu ale np: aplikacja zakończy pobieranie i wtedy on ma wyłączyć komputer.

pozdrawiam.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez JEDREK » 19 Gru 2007, 22:51

PostUA:

W większości programów do ściągania jest możliwość wyłączenia komputera po zakończeniu sciągania (Bit Comet,Moorhunt). W tych programach można też ustawić limity prędkości dla uploadu i downloadu. Więc po co potrzebny ten program??
Ostatnio edytowany przez JEDREK, 19 Gru 2007, 22:52, edytowano w sumie 1 raz
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Re: "Net Limiter"

Postprzez Coby » 19 Gru 2007, 22:52

PostUA:

destyny napisał(a):Poszukuje jakiegoś prostego, polskiego programu do ograniczania łącza....

Chodzi mi o to że np: coś ścigam i chciałbym przydzielić temu programowi daną prędkość np: 10KB/s :).

to można ustawić w opcjach programu przez który pobierasz , jakiego programu używasz ??

destyny napisał(a):
Druga sprawa potrzebuje też prostego najlepiej po polsku programu do wyłączania komputera ale nie chodzi mi bardziej o ustawienie czasu ale np: aplikacja zakończy pobieranie i wtedy on ma wyłączyć komputer.

pozdrawiam.

to też możesz ustawić w opcjach programu
używam bit cometa i to co opisujesz jest osiągalne

a jeszcze apropo pierwszego pytania
znalazłem tylko taki program i jest jedno ale nie jest po polsku
http://www.pctipp.ch/downloads/internet ... imbus.html
ale może sie przyda
ja bym radził poszperać w opcjach programu przez który ściągasz pliki .
deviantART.com
Awatar użytkownika
Coby
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Gru 2007, 23:52

Postprzez destyny » 19 Gru 2007, 23:18

PostUA:

Używam programu p2m a tam takiej opcji nie znalazłem.... więc stąd moje pytanie :).
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez ryskowski-smigac » 20 Gru 2007, 16:47

PostUA:

do wyłaczenia kompa
polecam

kalendarzxp pl.rar
Głównym zadaniem programu jest wyświetlanie następujących informacji: bieżący dzień na kalendarzu, obrazek przedstawiający aktualną porę dnia, godzina, znak zodiaku, aktualne imieniny oraz sentencja dnia, wolne/zajęte miejsce pamięci RAM, zajęte/wolne miejsce pamięci wirtualnej SWAP, użycie procesora, wolne miejsce na twardym dysku/dyskach, transfer sieciowy potrafi tez wyłaczyc komputer o okreslonym czase lub uruchomic program.

lub

Auto Power-on 2.00.rar
Auto Power-on & Shut-down 2.00 Aplikacja pozwala zaplanowac kiedy ma wlaczyc sie twój komputer. Program potrafi wybudzic system ze trybu uspienia jak i wlaczyc go gdy zostal calkowicie wylaczony. Funkcje Auto Power-On i Shut-down pozwalaja ustawic dzien i godzine, o której komputer ma sie wlaczyc lub wylaczyc. i wiele innych mozliwosci.

wszystko na moim chomiku masz

czemu ten kaledarz xp to syf wyjasnij mi ?

:grin:
Ostatnio edytowany przez ryskowski-smigac, 20 Gru 2007, 19:25, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
ryskowski-smigac
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Paź 2007, 15:48

Postprzez destyny » 20 Gru 2007, 16:51

PostUA:

ryskowski-smigac napisał(a):do wyłaczenia kompa
polecam

kalendarzxp pl.rar
Głównym zadaniem programu jest wyświetlanie następujących informacji: bieżący dzień na kalendarzu, obrazek przedstawiający aktualną porę dnia, godzina, znak zodiaku, aktualne imieniny oraz sentencja dnia, wolne/zajęte miejsce pamięci RAM, zajęte/wolne miejsce pamięci wirtualnej SWAP, użycie procesora, wolne miejsce na twardym dysku/dyskach, transfer sieciowy potrafi tez wyłaczyc komputer o okreslonym czase lub uruchomic program.

Kalendarza nie lubię...... "Auto Power-om" przetestuję.
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez JEDREK » 20 Gru 2007, 18:07

PostUA:

kalendarz xp to syf
Spróbuj programem CWK (czasowy wyłącznik komputera) jest całkiem niezły :wink:
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez VampirLord » 21 Gru 2007, 12:54

PostUA:

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... em/CWK.php

zobacz se to

kalendarza xp używam od hoho jest fajny zabiera więcej ramu niż podobne do niego programy ale ma więcej funkcji ;p

taki program co szukasz jest na 100% ale musisz się naszukać albo jet do wyjście

obliczaj se kiedy ci się ściągnie i utaiaj według tego program do wył. PC

pamiętaj dodać troche czasu zawsze xd ;)
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez destyny » 21 Gru 2007, 18:26

PostUA:

Dobra to problem wyłączania komputera mam rozwiązany.....

Teraz o to ustawianie prędkości ściągania mi chodzi i tu jest problem :(. Nie mogę nic takiego znaleźć sensownego.
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników