Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Net na zmiane

19 Lip 2009, 12:21

Mam taki problem.Bo działa mi net tak że jak mi działa to sąsiadowi nie działa a jak mi działa to sąsiadowi nie działa co zrobić żeby internet działał u każdego w tym samym momencie ? Mam radiówkę. Skontaktuje się w najbliższym czasie z dostawcą internetu. A mogę to jakoś sam zrobić na własną rękę żeby chodził ? Proszę o pomoc. Bo nie chce mi się stale resetować kompa :D.

Re: Net na zmiane

27 Lip 2009, 12:35

nie wiem jak to jest w radiówkach (to jest bez przewodowe?) może w opcjach trzeba zmienic zeby mógł obsługiwać więcej niz 1PC czy cos takiego, w modemach jest takie coś jak router i on rozdziela internet (ale to kabel...)

Re: Net na zmiane

09 Lis 2009, 23:24

Może jest opcja aby się podłączyć pod radiówkę, w routerach to jest to adres IP danego routera. TAm masz wszystkie opcje. Może w radióce też tak jest i tam ustawić połączenie na 2 komputery?
Wyślij odpowiedź