TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nic nie można ściągać

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 31 Gru 2014, 16:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


Cześć,
Na laptopie mojego taty nie ma możliwość ściągniecia niczego.
Próbowałem zmienić z IE na opere, plik do ściągania miałem wcześniej ściągnięty i przekopiowałem go. Próba ściągnięcia niepowiodła się.
Nie można ściągnąć z żadnej innej strony www.
Jedynie co to laduja się strony z tym nie ma problemu, youtube tez działa no i dziwne że antywirus jest zaktualizowany.

Przy włączonym antywirusie czy nie problem ciągle występuje.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 31 Gru 2014, 16:41

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0




Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 05 Sty 2015, 17:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


Log:
FRST:
http://www.wklej.eu/index.php?id=eed53f5167
Additions:
http://www.wklej.eu/index.php?id=cacc6e2551
Shortcut:
http://www.wklej.eu/index.php?id=e472c02745

Niestety logow z gmer'a nie jestem w stanie teraz załączyć ponieważ nie mogę zapisać logu.
To tez jest koljny problem, nic mogę nic zapisac.
Jak będę w domu to wkleje zdjecie z logu z gmer'a.

Pozdrawiam.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 06 Sty 2015, 17:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0


Odinstaluj TNod User & Password Finder, Best Buy pc app, DAEMON Tools Toolbar

Następnie wklej do notatnika:
HKLM-x32\...\Run: [NWEReboot] => [X]
HKLM-x32\...\Run: [NeroFilterCheck] => C:\Windows\SysWOW64\NeroCheck.exe [155648 2001-07-09] (Ahead Software Gmbh)
HKLM-x32\...\Run: [BCSSync] => C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\BCSSync.exe [89184 2012-11-05] (Microsoft Corporation)
HKU\S-1-5-21-447380644-2565980112-2294644641-1000\...\Run: [ALLUpdate] => C:\Program Files (x86)\ALLPlayer\ALLUpdate.exe [870400 2009-11-11] ()
HKU\S-1-5-21-447380644-2565980112-2294644641-1000\...\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] => C:\Program Files (x86)\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe [94208 2005-09-03] (Nero AG)
Startup: C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk
ShortcutTarget: Best Buy pc app.lnk -> C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)
C:\ProgramData\Best Buy pc app
Startup: C:\Users\Default User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk
ShortcutTarget: Best Buy pc app.lnk -> C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)
SearchScopes: HKU\S-1-5-21-447380644-2565980112-2294644641-1000 -> {AD22EBAF-0D18-4fc7-90CC-5EA0ABBE9EB8} URL = http://www.daemon-search.com/search?q={searchTerms}
BHO-x32: No Name -> {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} -> No File
Toolbar: HKU\S-1-5-21-447380644-2565980112-2294644641-1000 -> No Name - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No File
FF HKLM-x32\...\Thunderbird\Extensions: [eplgTb@eset.com] - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\Mozilla Thunderbird
S2 eamonm; system32\DRIVERS\eamonm.sys [X]
S4 InCDFs; system32\drivers\InCDFs.sys [X]
S1 InCDPass; system32\drivers\InCDPass.sys [X]
S1 InCDRm; system32\drivers\InCDRm.sys [X]
U3 tmlwf; No ImagePath
U3 tmwfp; No ImagePath
Task: {EB02381F-D652-4B1C-894A-712498C62C51} - \Microsoft\Windows\MUI\LPRemove No Task File <==== ATTENTION
EmptyTemp:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Fix. Powstanie plik fixlog.txt, który podajesz na forum.
Następnie podaj nowe logi z FRST.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 08 Sty 2015, 13:43

PostUA: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)


Hej,
Mati nie udało mi się odinstalować Best Buy pc app, DAEMON Tools Toolbar - nie ma ich w dodaj/usuń programy i w pasku startu - jak inaczej moge je odinstalowac ?
TNod User & Password Finder - udało się.

Nadal nie mogę nic zapisać - moge najwyżej zapisać to na innym kompie i pozniej pendrive i kopiuj/wklej.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 08 Sty 2015, 13:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0


To wykonaj skrypt i podaj logi, o które prosiłem.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 09 Sty 2015, 17:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 09 Sty 2015, 21:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0


Użyj AdwCleaner -> frst-otl-gmer-i-inne-poradnik-t13967-15.html#p139531 z opcji Usuń i podaj utworzony log.

Napisz także, czy jest poprawa, jeśli nie sprawdź, czy problem występuje w trybie awaryjnym z obsługą sieci.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 12 Sty 2015, 17:45

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


adwcleaner log:
http://www.wklej.eu/index.php?id=d9ccf53ea5

Nadal nie można nic zapisac ani sciagnac.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 12 Sty 2015, 18:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


Przy ponownym uruchomieniu kompa i wcisnieciu F8 nie przechozi mi do menu żeby wybrać tryb awaryjny.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 13 Sty 2015, 00:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0


W takim razie zrób tak jak w tej instrukcji -> http://support.kaspersky.com/pl/general/various/493 (dokładnie chodzi o fragment "Co zrobić, gdy menu startowe nie zostanie wyświetlone po wciśnięciu klawisza F8?")


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 13 Sty 2015, 17:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; MAAU; rv:11.0) like Gecko


Tryb awaryjny z obsługą sieci działa normalnie.
Można zapisywać pliki i można ściągnąć.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 13 Sty 2015, 17:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:34.0) Gecko/20100101 Firefox/34.0


Spróbuj całkowicie odinstalować Comodo.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez Drusss » 16 Sty 2015, 09:26

PostUA: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)


Hej,
Odinstalowanie Comodo pomogło.
Jest teraz Avast i wszystko działa jak powinno.

Dziękuję Ci,
Pozdrawiam.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 315
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Nic nie można ściągać

Postprzez mateo8898 » 16 Sty 2015, 11:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:35.0) Gecko/20100101 Firefox/35.0


W takim razie kroki końcowe.

W AdwCleaner -> Odinstaluj

Wklej do notatnika:
EmptyTemp:
DeleteQuarantine:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Fix

Zainstaluj -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... hecky.html
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron