09 Kwi 2007, 14:38
Microsoft całkowicie opuścił Windows XP i najprawdopodobniej nie ma zupełnie w planach wydania trzeciego Service Packa dla tego systemu.
SP3, który początkowo miał pokazać się jeszcze w 2005 roku, był przez korporację przekładany z roku na rok. Aktualnie oficjalną datą premiery zbioru poprawek jest rok 2008. Nieoficjalne sygnały pochodzące z korporacji wskazują jednak, że Microsoft nie ma interesu w wypuszczaniu SP dla produktu, którego nie uważa za przyszłościowy.
Uwaga korporacji - i według planów Microsoftu, także użytkowników - powinna skupiać się na nowych produktach, które przyniosą MS nowe przychody. Dlatego korporacja porzucając SP3 dla XP, chce zasugerować swoim klientom konieczność przesiadki na Vistę.
Plany Microsoftu nie oznaczają jednak najprawdopodobniej całkowitego odcięcia się od XP - korporacja może wypuścić zbiór poprawek, nie dając mu jednak formy i nazwy Service Packa.
Źródło: ITbiznes.pl
09 Kwi 2007, 15:13
09 Kwi 2007, 16:17
niunka napisał(a):Przymusowa przesiadka na Viste tez mi sie niepodoba , bynajmniej nie w tym roku, chce poczekac az wyjdzie pierwszy SP dla wisty i wtedy mozna pomyslec na zmiana.
Dla wiekszosci uzytkownikow komputerow zmiana XP na Viste oznacza niestety wymiane sprzetu.
10 Kwi 2007, 08:24
27 Lis 2007, 18:45
27 Lis 2007, 23:57
marjan2003 napisał(a):Chyba niestety macie rację. Pieniążki i tyle. A tak z innej beczki:Mam dodatek SP2. Czy [jestem laikiem, więc pytam] 1będę mógł pobrać ten dodatek SP3? 2Czye te poprawki tzw. ,,łatki", które wychodzą od czasu do czasu [jeśli idę dobrym tropem to jeśli będę je pobierał to tak jakbym miał ten SP3?]. Jeśli sie mylę to mozecie pokrótce wskazać mi błędy?
28 Lis 2007, 16:39
Najnowsze testy wykazały, że Windows XP korzystający z beta wersji Service Pack 3 ma dwa razy lepsze osiągnięcia niz Windows Vista działający z, długo oczekiwaną, wersją beta Service Pack 1.
30 Lis 2007, 20:21
zresztą na to czy wyjdzie SP3 jest jedna rada >>>>>>>>>> CZEKAĆ i sie dowiemy czy wydadzą czy nie
01 Gru 2007, 17:48
choć my do pingwina wszyscy [Linux]
08 Gru 2007, 00:45
Wkrótce SP3 dla XP
Microsoft udostępnił testerom wersję RC dodatku Service Pack 3 dla systemu Windows XP.
Jak zapowiada producent będzie to ostatni tak znaczący zestaw poprawek dla XP, oficjalne wydanie przewidziane jest na pierwszy kwartał 2008 roku jednak przedstawiciele koncernu informują, że należy traktować ten termin elastycznie.
SP3 będzie zawierał co najmniej kilkaset poprawek i łat, a także wprowadzi do systemu kilka nowych funkcji zapożyczonych z Windows Vista. Poprzedni zestaw poprawek Service Pack 2 pojawił się w sierpniu 2004 roku.
Źródło: PC World Komputer
08 Gru 2007, 01:28
09 Gru 2007, 14:34