TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie będzie SP3 dla XP?

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Nie będzie SP3 dla XP?

Postprzez Mirahz » 09 Kwi 2007, 14:38

PostUA:

Microsoft całkowicie opuścił Windows XP i najprawdopodobniej nie ma zupełnie w planach wydania trzeciego Service Packa dla tego systemu.

SP3, który początkowo miał pokazać się jeszcze w 2005 roku, był przez korporację przekładany z roku na rok. Aktualnie oficjalną datą premiery zbioru poprawek jest rok 2008. Nieoficjalne sygnały pochodzące z korporacji wskazują jednak, że Microsoft nie ma interesu w wypuszczaniu SP dla produktu, którego nie uważa za przyszłościowy.

Uwaga korporacji - i według planów Microsoftu, także użytkowników - powinna skupiać się na nowych produktach, które przyniosą MS nowe przychody. Dlatego korporacja porzucając SP3 dla XP, chce zasugerować swoim klientom konieczność przesiadki na Vistę.

Plany Microsoftu nie oznaczają jednak najprawdopodobniej całkowitego odcięcia się od XP - korporacja może wypuścić zbiór poprawek, nie dając mu jednak formy i nazwy Service Packa.

Źródło: ITbiznes.pl

Co Wy na to?

Mam nadzieje, ze nie MS zrezygnuje z poprawek dla Xpka ;)
Zobaczymy na ile vista bedzie przyszlosciowa ;)
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez niunka » 09 Kwi 2007, 15:13

PostUA:

MS nigdy nie byl slowny :)
Mam nadzieje ze jednak wyjdzie SP3 dla XP , bo instalowanie samego update w takiej formie jak jest teraz nie bardzo mi sie podoba.
Przymusowa przesiadka na Viste tez mi sie niepodoba , bynajmniej nie w tym roku, chce poczekac az wyjdzie pierwszy SP dla wisty i wtedy mozna pomyslec na zmiana.
Dla wiekszosci uzytkownikow komputerow zmiana XP na Viste oznacza niestety wymiane sprzetu.
Nie ladnie ze strony MS.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Bozz » 09 Kwi 2007, 16:17

PostUA:

niunka napisał(a):Przymusowa przesiadka na Viste tez mi sie niepodoba , bynajmniej nie w tym roku, chce poczekac az wyjdzie pierwszy SP dla wisty i wtedy mozna pomyslec na zmiana.
Dla wiekszosci uzytkownikow komputerow zmiana XP na Viste oznacza niestety wymiane sprzetu.

Dokładnie.
Miałem Viste ale wróciłem do XP'ka, po pierwsze z powodu za słabego sprzętu [512 MB to trochę mało dla Visty], po drugie nie wszystkie programy są przystosowane do Visty co przysparza wielu problemów. Czekem na SP 3.
Dla mnie Vista tak, ale jeszcze nie teraz.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez jonny » 10 Kwi 2007, 08:24

PostUA:

Myślę że niestety oleją XP .
Liczą się dochody nie klient to typowe postepowanie monopolisty .
Nawet się nie kryja z tym że , istnieje układ między MS a producentami sprzętu , więc będą zmuszać do Visty bo wszyscy na tym zarobią (konieczna wymiana sprzętu ) a My zapłacimy .
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez marjan2003 » 27 Lis 2007, 18:45

PostUA:

Chyba niestety macie rację. Pieniążki i tyle. A tak z innej beczki:Mam dodatek SP2. Czy [jestem laikiem, więc pytam] będę mógł pobrać ten dodatek SP3? Czye te poprawki tzw. ,,łatki", które wychodzą od czasu do czasu [jeśli idę dobrym tropem to jeśli będę je pobierał to tak jakbym miał ten SP3?]. Jeśli sie mylę to mozecie pokrótce wskazać mi błędy?
marjan2003
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Sie 2007, 09:04

Postprzez buzu » 27 Lis 2007, 23:57

PostUA:

marjan2003 napisał(a):Chyba niestety macie rację. Pieniążki i tyle. A tak z innej beczki:Mam dodatek SP2. Czy [jestem laikiem, więc pytam] 1będę mógł pobrać ten dodatek SP3? 2Czye te poprawki tzw. ,,łatki", które wychodzą od czasu do czasu [jeśli idę dobrym tropem to jeśli będę je pobierał to tak jakbym miał ten SP3?]. Jeśli sie mylę to mozecie pokrótce wskazać mi błędy?

Ad1 jeżeli wyjdzie sp3 to tak
Ad2 niestety to nie to samo.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez Leon$ » 28 Lis 2007, 16:39

PostUA:

Najnowsze testy wykazały, że Windows XP korzystający z beta wersji Service Pack 3 ma dwa razy lepsze osiągnięcia niz Windows Vista działający z, długo oczekiwaną, wersją beta Service Pack 1.

http://hack.pl/aktualnosci/windows_xp_lepszy_od_visty__828
:)
Leon$
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Lut 2007, 01:42

Postprzez piotrek234 » 30 Lis 2007, 20:21

PostUA:

e tam już plotki i legendy o tym SP3 krążą (tą historię będziemy synom/wnukom na dobranoc opowiadać XD ) :D zresztą na to czy wyjdzie SP3 jest jedna rada >>>>>>>>>> CZEKAĆ i sie dowiemy czy wydadzą czy nie ;)
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez VampirLord » 01 Gru 2007, 17:48

PostUA:

Moje zdanie jest takie :D

Pracowałem na Viscie przyznaje jest szybsza od xp o reszcie nie wiem bo to na laptopie kumpla siedziałem :D

nie chcem krakać ale podejrzewam że MS i producenci zrobią wszystko byście kupili nowy sprzęt i zmienili na Viste (tylko kass )

Cieszyłbym się jak by SP3 się ukazało...

z 2 strony sprzęt tanieje i zanim Vista bedzie kompatybilna jak Xp z aplikacjami to to już każdy będzie mieć nowy sprzęcik

Osobiście mam nowy sprzęt i mógłbym spokojnie na Viste przejść ale odstrasza mnie wspomniany problem że nie wszystko jest kompatybilne ...
a z 2 stronki chciałbym popracować na tym systemie i go przetestować

jest 3 rozwiązanie :D choć my do pingwina wszyscy [Linux]
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez rumun » 08 Gru 2007, 00:45

PostUA:

Wkrótce SP3 dla XP

Microsoft udostępnił testerom wersję RC dodatku Service Pack 3 dla systemu Windows XP.

Jak zapowiada producent będzie to ostatni tak znaczący zestaw poprawek dla XP, oficjalne wydanie przewidziane jest na pierwszy kwartał 2008 roku jednak przedstawiciele koncernu informują, że należy traktować ten termin elastycznie.

SP3 będzie zawierał co najmniej kilkaset poprawek i łat, a także wprowadzi do systemu kilka nowych funkcji zapożyczonych z Windows Vista. Poprzedni zestaw poprawek Service Pack 2 pojawił się w sierpniu 2004 roku.

Źródło: PC World Komputer
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez marcin56543988 » 08 Gru 2007, 01:28

PostUA:

heh ja nie wiem jak wy ale ja na viste na bank sie nie przesiąde za szybko miałem testowałem i mówie że do niczego jest ten windows po pierwszym tygodniu już mi sie kilka razy przed uruchomieniem systemu komp resetował a co sie działo dalej to nie mówie...
marcin56543988
Postujący
Postujący

Dołączenie: 29 Sty 2007, 16:07

Postprzez rumun » 09 Gru 2007, 14:34

PostUA:

Ale co to ma do rzeczy? Przecież mowa o XP i dodatku SP3.
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum