TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie działa mi skanowanie w HP C4180

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Nie działa mi skanowanie w HP C4180

Postprzez darek-dareczek » 08 Wrz 2008, 17:20

PostUA:

Mam problem mianowicie nie mogę zeskanować nic ma moim urządzeniu wielofunkcyjnym , mianowicie wyskakuje mi komunikat :
Niestety nie można znaleźć wymaganych plików interfejsu użytkownika.( zainstaluj ponownie program skanujący)
biorę o.k ( inaczej nie można)
i pojawia się kolejny komunikat :
Nie można się połączyć z programem skanowanie HP, sprawdź czy program został zainstalowany i czy działa poprawnie.Jeśli problem będzię się powtarzał, zamknij program i ponownie uruchom.
Potem pojawia się kolejny komunikat :
Niestety nie można znaleźć wymaganych plików interfejsu użytkownika ( zainstaluj ponownie program skanujący)
a po nim kolejny :
Nie można się połączyć z programem skanowanie HP, sprawdź czy program został zainstalowany i czy działa poprawnie.Jeśli problem będzię się powtarzał, zamknij program i ponownie uruchom.
i jeszcze jeden :
Wystąpił błąd podczas próby połączenia się z urządzeniem skanującym.Sprawdź czy urządzenie jest właściwie podłączone i ponów próbę.
Instalowałem już z 3 razy i nic, próbowałem też również zmienić port USB ale nie pomogło. A jeśli chodzi o drukowanie to jest wszystko o.k
darek-dareczek

Re: Nie działa mi skanowanie w HP C4180

Postprzez huber2t » 19 Wrz 2008, 09:31

PostUA:

Usuń tym programem, aplikację od urzadzenia wielofunkcyjnego, przeczyść komputer Ccleanerem, sprawdź przed tym dokładnie kabel i przepnij go do innego portu USB, zainstaluj ponownie, dokładnie ustaw opcje konfiguracyjne
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]