Nie działa pulpit

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Nie działa pulpit

Postprzez dormario » 30 Kwi 2006, 01:07

PostUA:

Nie wiem co zrobiłem ale nie działa mi pulpit, a mianowicie wyświetla się tylko tapeta i nic więcej nie ma paska zadań ani żadnych ikon. Robiłem przywracanie systemu i nic nie pomogło. Wcześniej robiłem porządek na dyskach i pewnie coś usunąłem tylko co?
Proszę pomóżcie.
Awatar użytkownika
dormario
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Sty 2006, 14:30

Postprzez Hpest » 30 Kwi 2006, 01:41

PostUA:

Prawy Klik na Pulpit > Rozmieść Ikony Według > Zaptaszkuj:
-> pokaż ikony pulpitu

Z paskiem zadan podobnie, na dole ekranu widzisz jedynie jego krawędź, kliknij na nią a pojawi się cały, później Prawy Klik na niego i zaptaszkuj:
-> zablokuj pasek zadań
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez dormario » 30 Kwi 2006, 04:16

PostUA:

Hpest napisał(a):Prawy Klik na Pulpit > Rozmieść Ikony Według > Zaptaszkuj:
-> pokaż ikony pulpitu

Z paskiem zadan podobnie, na dole ekranu widzisz jedynie jego krawędź, kliknij na nią a pojawi się cały, później Prawy Klik na niego i zaptaszkuj:
-> zablokuj pasek zadań

Nic z tego . Nie rozwija się żadne menu. Coś napewno musiałem usunąć tylko co? Na dodatek nie moę zrobić formata bo mi nie bootuje dyskietki startowej. Poradcie co robić.
Awatar użytkownika
dormario
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez manius23 » 30 Kwi 2006, 08:54

PostUA:

Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Chief » 30 Kwi 2006, 09:08

PostUA:

troche dziewne ze ci nie bootuje dyskietki startowej moze masz flopa odłaczonego? :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez dormario » 30 Kwi 2006, 09:32

PostUA:

manius23 napisał(a):Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.

Nie wiem jak to zrobić, bo jak włożę płytę to mi się uruchamia system a jak chcę przejnstalować system to krzyczy że na kompie jest nowsza wersja. nic się nie da zrobić.
Awatar użytkownika
dormario
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez manius23 » 30 Kwi 2006, 09:34

PostUA:

dormario napisał(a):
manius23 napisał(a):Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.

Nie wiem jak to zrobić, bo jak włożę płytę to mi się uruchamia system a jak chcę przejnstalować system to krzyczy że na kompie jest nowsza wersja. nic się nie da zrobić.

Musisz w biosie ustawic pierwszy wykrywany naped CD-ROM potem wloz plyte z winXP do napedu i zrestartuj kompa plytka uruchomi instalator a potem juz krok po kroku instalacja.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez dormario » 30 Kwi 2006, 09:37

PostUA:

Chief napisał(a):troche dziewne ze ci nie bootuje dyskietki startowej moze masz flopa odłaczonego? :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

pozdrawiam

W jaki sposób może być odłączony. Dyskietka zaczyna się bootować tylko po paru sekundach przestaje. Nie wiem co to jest? Może jest jakiś inny sposób?
I jeszcze jakby było mało to nie moę uruchomić w trybie awatyjnym. Kiedy wyświetli się strona wyboru trybu to nie działa klawietura.
Awatar użytkownika
dormario
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 30 Kwi 2006, 10:15

PostUA:

Zrob tak jak napisal manius23.
Wejdz w bios ustw jako pierwszy boot cd-rom i zabotuj kompa z plyty z windowsem.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez dormario » 30 Kwi 2006, 10:31

PostUA:

niunka napisał(a):Zrob tak jak napisal manius23.
Wejdz w bios ustw jako pierwszy boot cd-rom i zabotuj kompa z plyty z windowsem.

Zrobiłem tak i uruchamia się system a nie instalator. :cry:
Awatar użytkownika
dormario
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]