Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
30 Kwi 2006, 01:07
Nie wiem co zrobiłem ale nie działa mi pulpit, a mianowicie wyświetla się tylko tapeta i nic więcej nie ma paska zadań ani żadnych ikon. Robiłem przywracanie systemu i nic nie pomogło. Wcześniej robiłem porządek na dyskach i pewnie coś usunąłem tylko co?
Proszę pomóżcie.
30 Kwi 2006, 01:41
Prawy Klik na Pulpit > Rozmieść Ikony Według > Zaptaszkuj:
pokaż ikony pulpitu
Z paskiem zadan podobnie, na dole ekranu widzisz jedynie jego krawędź, kliknij na nią a pojawi się cały, później Prawy Klik na niego i zaptaszkuj:
zablokuj pasek zadań
30 Kwi 2006, 04:16
Hpest napisał(a):Prawy Klik na Pulpit > Rozmieść Ikony Według > Zaptaszkuj:
pokaż ikony pulpituZ paskiem zadan podobnie, na dole ekranu widzisz jedynie jego krawędź, kliknij na nią a pojawi się cały, później Prawy Klik na niego i zaptaszkuj:
zablokuj pasek zadań
Nic z tego . Nie rozwija się żadne menu. Coś napewno musiałem usunąć tylko co? Na dodatek nie moę zrobić formata bo mi nie bootuje dyskietki startowej. Poradcie co robić.
30 Kwi 2006, 08:54
Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.
30 Kwi 2006, 09:32
manius23 napisał(a):Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.
Nie wiem jak to zrobić, bo jak włożę płytę to mi się uruchamia system a jak chcę przejnstalować system to krzyczy że na kompie jest nowsza wersja. nic się nie da zrobić.
30 Kwi 2006, 09:34
dormario napisał(a):manius23 napisał(a):Sformatuj dysk z plyty windows xp(jesli oczywiscie masz XP) on niepotrzebuje dyskietki startowej.
Nie wiem jak to zrobić, bo jak włożę płytę to mi się uruchamia system a jak chcę przejnstalować system to krzyczy że na kompie jest nowsza wersja. nic się nie da zrobić.
Musisz w biosie ustawic pierwszy wykrywany naped CD-ROM potem wloz plyte z winXP do napedu i zrestartuj kompa plytka uruchomi instalator a potem juz krok po kroku instalacja.
30 Kwi 2006, 09:37
W jaki sposób może być odłączony. Dyskietka zaczyna się bootować tylko po paru sekundach przestaje. Nie wiem co to jest? Może jest jakiś inny sposób?
I jeszcze jakby było mało to nie moę uruchomić w trybie awatyjnym. Kiedy wyświetli się strona wyboru trybu to nie działa klawietura.
30 Kwi 2006, 10:15
Zrob tak jak napisal manius23.
Wejdz w bios ustw jako pierwszy boot cd-rom i zabotuj kompa z plyty z windowsem.
30 Kwi 2006, 10:31
niunka napisał(a):Zrob tak jak napisal manius23.
Wejdz w bios ustw jako pierwszy boot cd-rom i zabotuj kompa z plyty z windowsem.
Zrobiłem tak i uruchamia się system a nie instalator.