TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie maly problem.. ;/

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Nie maly problem.. ;/

Postprzez RoZi » 09 Paź 2005, 21:19

PostUA:

Moze zaczne od poczatku: Mam taki sobie sprzecik:

AsRock P4i45e
Celeron D 2.66 GHz
Radeon 9200 SE 128 MB
HDD Samsung 80 GB
DDR 256 MB

Poczatkowo po zakupie wszystko bylo ok., teraz moj komputerek sypie cala masa bledow a najczestszym jest niebieski ekran z bledem atapi.dll ;/

Kolejnym z rownie czestych jest poprostu zamkniecie sie aplikacji z ktorej korzystam np jakiej kolwiek gry, poprostusie zamyka, cos na zasadzie Alt+F4

Nie mam pojecia jaka jest przyczyna problemu, probowalem juz chyba wszystkiego, chyba ze Wy macie jakies pomysly jak sie z tym uporac, za pomoc z gory dzieki
RoZi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Paź 2005, 21:10

Postprzez manius23 » 09 Paź 2005, 22:04

PostUA:

przyczyna bledu tkwi w systemie wiec sproboj przywracanie systemu a jak nie pomoze to niestety format
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Hpest » 10 Paź 2005, 12:21

PostUA:

Nie mam pojecia jaka jest przyczyna problemu, probowalem juz chyba wszystkiego, chyba ze Wy macie jakies pomysly jak sie z tym uporac, za pomoc z gory dzieki

Wszytkiego to znaczy???
przyczyna bledu tkwi w systemie wiec sproboj przywracanie systemu a jak nie pomoze to niestety format

No niestety. A moze spróbuj reinstalke systemu, jesli to wina systemu to powinno pomóc :wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez RoZi » 10 Paź 2005, 16:29

PostUA:

Reinstal nie pomaga, przywracanie systemu tez nie, wiec problem nie tkwi w systemie a w sprzecie ale nie mam pojecia w jakim podzespole.. ;/ Kombinuje...
RoZi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Paź 2005, 21:10

Postprzez manius23 » 10 Paź 2005, 17:23

PostUA:

kontrolery ATAPI steruja napedami cd/dvd byc moze w co watpie masz jakis naped niekompatybilny z systemem albo jest zle podlaczony sprawdz w biosie jesli masz dwa napedy cdrom mozesz miec zle ustawione opcje PRIMARY/SECONDARY MASTER badz zle ustawione zaslepki na cdromach to takie male gniazdo z tylu napedu.
W sumie watpie zeby to byl ktorys z tych powodow ale nic innego mi nie pszyszlo do glowy
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Mac » 10 Paź 2005, 21:28

PostUA:

zasilacz/mobo/ram/dysk/gpu/cpu idź do serwisu...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]