TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie mam menu start i żednych ikon na pulpicie

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Nie mam menu start i żednych ikon na pulpicie

Postprzez klmry1324 » 04 Paź 2008, 15:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Ściągnąłem z internetu antywirusa, zainstalowałem, włączyłem skanowanie no i wyszło mi kilka pozycji przy których było "niski stopień zagrożenia" i "Średni stopień zagrożenia" (nie wiem czy dokładnie tak ale coś takiego...). Zaznaczyłem wszystko... i dałem kwarantanna...
Potem wyłączyłem komputer i włączyłem od nowa ale ni nie było na pulpicie ,więc zacząłem kombinować... Nacisnąłem Alt Ctrl Del i włączyłem mozille...
I co teraz mam zrobić z tym pulpitem i startem żeby mi wrócił?? Może ktoś wie...
klmry1324
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Paź 2008, 15:46

Re: Nie mam menu start i żednych ikomn na pulpicie

Postprzez cosik_ktosik » 04 Paź 2008, 16:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Ctrl+Alt+Del->menedżer zadań->z menu nowe zadanie->wpisz: explorer.exe i enter.
W start->uruchom, wpisz regedit
Znajdź klucz:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
wartość Shell
powinna mieć typ reg_sz i zawierać explorer.exe

Zamieść logi z programów HijackThis oraz Combofix, zgodnie z zasadami działu Bezpieczeństwo: viewforum.php?f=22

Jeżeli explorer.exe nie wystartuje.
Wejdź do konsoli odzyskiwania (uruchamiasz komputer z płyty instalacyjnej windows - jak się zapyta po raz pierwszy, czy naprawiać, to wchodzisz: R=Napraw).
Aby uruchomić z płyty, w biosie ustaw bootowanie z napędu CD/DVD, czyli w oknie Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD.
Wpisz MAP ARC
zapamiętaj pod, którą literą jest napęd CD (oznaczymy go jako X);

Wpisz:
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\WINDOWS\

x-cdrom, c- dysk systemowy

Zauważ, że po expand i przed C:\windows\... jest spacja
expand<spacja>X:\i386\explorer.ex_<spacja>C:\WINDOWS\
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Postprzez murarz777 » 04 Paź 2008, 17:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Pewnie dałeś do kwarantanny explorer.exe
Co to za antywirus?
Koniecznie wejdź w kwarantanne i przywróć pliki i patrz co dajesz co kwarantanny :P
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez klmry1324 » 04 Paź 2008, 20:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

dzieki za pomoc wszystko wróciło do normy :)
klmry1324
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Paź 2008, 15:46

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników