TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nie mogę uruchomić XP po nakładce "2R"+ zły klucz seryjny

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

nie mogę uruchomić XP po nakładce "2R"+ zły klucz seryjny

Postprzez marcos_777 » 20 Lis 2009, 12:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 2.0.50727)

[dotyczy: laptop HP Compac XP Home SP3]

Witam,
Zrobiłem nakładkę przez drugie R systemu XP SP3, ale wystąpił problem z kluczem seryjnym.
Nie przyjęło mojego numeru.
Na stronie M$ znalazłem numery kluczy różnych wersji instalacji XP (klucze wersji Beta). Wpisałem klucz dla "Windows XP Home Edition Upgrade" i go przyjęło.
Instalacja poszła dalej, ale po restarcie laptopa nie jestem w stanie wejść do Windowsa, bo pokazuje się ekran z wyborem systemu do zalogowania: Win XP lub Konsola.
I obojętne czy wybieram XP czy nic nie robię (odlicza 30 sekund) przeładowuje się ekran i pokazuje się okno z napisem Compac i znów okno wyboru systemu logowania. I tak w kółko.
Jak wybiorę Konsolę Odzyskiwania mam możliwość wydawania poleceń. Widzę np. przez "dir" swoje dyski i ich zawartość.

Co poradzicie Panowie? Czy ewentualnie dzwonić do M$ czy sami damy radę?
Przeinstalowywać jeszcze raz nakładkę (drugie R) tylko jaki dać numer? Czy odzyskać numer z systemu i go podmienić? Tylko jak?
Są programiki, ale chyba muszą być najpierw zainstalowane. Czy wydać jaką komendę w Konsoli OS?

Proszę o wskazówki.

PS. System fabrycznie był preinstalowany.
Ostatnio edytowany przez marcos_777, 22 Lis 2009, 19:59, edytowano w sumie 1 raz
Pozdrawiam

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - ŚWIADECTWA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ BUDYNKÓW - AUDYTY Szybko - tanio - solidnie - Tel. 880 752 136 mgr inż. Anna Z
marcos_777
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Gru 2008, 12:41

Re: nie mogę uruchomić XP po nakładce "2R"+ zły klucz seryjny

Postprzez VampirLord » 20 Lis 2009, 21:20

PostUA: Windows XP

Problemem jest numer widocznie dryndnij do MS i podaj swój numer kopi niech ci podadzą numer do windows i go wprowadź nie kombinuj z innymi numerami bo oni zobaczą że dajesz zły i ci zablokują dostęp np do aktualizacji. Jak coś to pisz na forum bye.
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Re: nie mogę uruchomić XP po nakładce "2R"+ zły klucz seryjny

Postprzez marcos_777 » 22 Lis 2009, 15:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 (.NET CLR 3.5.30729)

**
Temat do zamknięcia/usunięcia.
Reinstalacja zakończona. Udało się to zrobić, przyjął w końcu numer z naklejki na spodzie laptopa.
Pozdrawiam

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - ŚWIADECTWA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ BUDYNKÓW - AUDYTY Szybko - tanio - solidnie - Tel. 880 752 136 mgr inż. Anna Z
marcos_777
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Gru 2008, 12:41

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]