Witam serdecznie.
Przepraszam, jeżeli wybrałem zły dział do opisania mojego problemu
Chodzi o to, że nie mogę wcisnąć jednocześnie na klawiaturze sekwencji klawiszy: W i A oraz strzałka w górę i strzałka w lewo. Jest to bardzo uciążliwe zarówno przy edytowaniu przeze mnie dokumentów tekstowych (szybkie przemieszczanie się po tekście strzałkami) jak i w grach (sterowanie WSADem). O ile edycję dokumentów da radę przeboleć to w grach jest to wnerwiające. Przykładowo, biegam sobie w CSie z wciśniętym W lub strzałką w górę, mogę skręcić w prawo strzałką lub klawiszem D, ale w lewo już jest to nie możliwe - komp nie reaguje. Czasem wydawany jest charakterystyczny "beep" windowsowy, ale może to dlatego, że mam jednocześnie wciśnięte także inne klawisze, takie jak shift.
Zauważyłem że pojawiło to się u mnie wczoraj. Grałem w pewną grę, myślałem, że to może jakiś jej wewnętrzny bug (gra w fazie beta), ale nie. Sprawdziłem inne gry oraz właśnie dokumenty tekstowe. Jestem sfrustrowany. Nie sądzę, aby to była wina mojej klawiatury bo czystością przewyższa ona pokoje akademickie, a klawisze te wciskane oddzielnie działają normalnie. Hotkeyi chyba nie mam żadnych ustawionych, przynajmniej nie umiem tego sprawdzić - jestem noga jeżeli chodzi o komputery.
Ma ktoś jakieś pomysły?