TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nie moge wejść do folderu ;(

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

nie moge wejść do folderu ;(

Postprzez Yoo! » 13 Sty 2008, 20:39

PostUA:

Błeeeeee pomocy, włączam sobie kompa, chce wejść do folderu, który utworzyłem o nazwie Pulpit, który skopiowałem do Moich dokumentów, ale gdy klikam wyskakuje mi taki komunikat:

Image

wcześniej dało się normalnie do niego wejść, nie było żadnych problemów.
Pomóżcie mi, bo w tym katalogu sa wszystkie pliki z mojego dysku, wszystko miałem tam, ponieważ nie dawno miałem formata, ale jakoś nie skopiowałem plików gdzie indziej ;(
z góry wielkie dzieki.
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez LucaS » 13 Sty 2008, 20:54

PostUA:

spróbuj przez Total Commander'a wejść w niego.

a potem:
http://support.microsoft.com/kb/176646/pl

http://www.searchengines.pl/t60492.html

a jak nie to pozostaje odzyskac to jakis programem do odzyskiwania, np http://www.easyrecovery.pl/
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Dawid255151 » 13 Sty 2008, 22:16

PostUA:

A powiec mi to nie jest przypadkiem nakładka visty?
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez missiak » 13 Sty 2008, 23:04

PostUA:

no wygląda na nakładkę. I jeżeli się nie mylę to w tym może być cały problem :shock: Ja bym spróbował odinstalować nakładkę.

Po za tym pytanie kiedy Ci się to zepsuło? Co zainstalowałeś, że taki jest efekt?
missiak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Sty 2008, 22:33

Postprzez Yoo! » 14 Sty 2008, 21:04

PostUA:

nakładak jest już dano, zaraz po formacie, wszystko działało ok, ale już jest wszystko git, przeskanowałem go 2 razy porządnie scandiskiem i defragmentor i wszystko działa elegancko, ale dzięki wam, pozdro
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Splitz » 28 Sty 2008, 22:41

PostUA:

Ja mialem taki problem wlasnie przez nakladke Visty ale kumpel tez nie mogl otworzyc folderu dwukrotnym kliknieciem musiam dopiero kliknac prawym myszzki i dac otworz lub eksploruj :shock: okazalo sie ze mial wirusika i to wlasnie dziki nie mu nie mogl otworzyc foleru.
pozdro
Awatar użytkownika
Splitz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Gru 2007, 13:41
Miejscowość: Rzeszow

Re: nie moge wejść do folderu ;(

Postprzez Yoo! » 27 Sie 2008, 22:24

PostUA:

sory, że odkopuje tak stary temat, ale wkońcu zapomniałem o tym problemie, a teraz sobie jakoś przypomniałem o tych folderach, a więc znalazłem sposób jakby tak kogoś interesował, otóż znalazłem coś takiego i pomogło:
Kod: Zaznacz wszystko
"Wyłącz proste udostępnianie plików:
Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Mój komputer.
W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje folderów, a następnie kliknij kartę Widok.
W obszarze Ustawienia zaawansowane kliknij, aby wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane), a następnie kliknij przycisk OK.
Kliknij prawym przyciskiem myszy folder, który chcesz przejąć na własność, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi).
Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel.
Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy.

Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów.
Kliknij przycisk OK.

Może pojawić się następujący komunikat o błędzie, gdzie Folder jest nazwą folderu, który chcesz przejąć na własność:

Nie masz uprawnień do odczytu zawartości katalogu Folder. Czy chcesz zamienić uprawnienia katalogu na uprawnienia dające pełną kontrolę? Jeśli naciśniesz przycisk Tak, wszystkie uprawnienia zostaną zamienione.
Kliknij przycisk Tak.
Kliknij przycisk OK, a następnie ponownie zastosuj wybrane ustawienia uprawnień i zabezpieczeń dla folderu i jego zawartości."
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]