Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

nie moge wejść do folderu ;(

13 Sty 2008, 20:39

Błeeeeee pomocy, włączam sobie kompa, chce wejść do folderu, który utworzyłem o nazwie Pulpit, który skopiowałem do Moich dokumentów, ale gdy klikam wyskakuje mi taki komunikat:

Image

wcześniej dało się normalnie do niego wejść, nie było żadnych problemów.
Pomóżcie mi, bo w tym katalogu sa wszystkie pliki z mojego dysku, wszystko miałem tam, ponieważ nie dawno miałem formata, ale jakoś nie skopiowałem plików gdzie indziej ;(
z góry wielkie dzieki.

13 Sty 2008, 20:54

spróbuj przez Total Commander'a wejść w niego.

a potem:
http://support.microsoft.com/kb/176646/pl

http://www.searchengines.pl/t60492.html

a jak nie to pozostaje odzyskac to jakis programem do odzyskiwania, np http://www.easyrecovery.pl/

13 Sty 2008, 22:16

A powiec mi to nie jest przypadkiem nakładka visty?

13 Sty 2008, 23:04

no wygląda na nakładkę. I jeżeli się nie mylę to w tym może być cały problem :shock: Ja bym spróbował odinstalować nakładkę.

Po za tym pytanie kiedy Ci się to zepsuło? Co zainstalowałeś, że taki jest efekt?

14 Sty 2008, 21:04

nakładak jest już dano, zaraz po formacie, wszystko działało ok, ale już jest wszystko git, przeskanowałem go 2 razy porządnie scandiskiem i defragmentor i wszystko działa elegancko, ale dzięki wam, pozdro

28 Sty 2008, 22:41

Ja mialem taki problem wlasnie przez nakladke Visty ale kumpel tez nie mogl otworzyc folderu dwukrotnym kliknieciem musiam dopiero kliknac prawym myszzki i dac otworz lub eksploruj :shock: okazalo sie ze mial wirusika i to wlasnie dziki nie mu nie mogl otworzyc foleru.
pozdro

Re: nie moge wejść do folderu ;(

27 Sie 2008, 22:24

sory, że odkopuje tak stary temat, ale wkońcu zapomniałem o tym problemie, a teraz sobie jakoś przypomniałem o tych folderach, a więc znalazłem sposób jakby tak kogoś interesował, otóż znalazłem coś takiego i pomogło:
Kod:
"Wyłącz proste udostępnianie plików:
Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Mój komputer.
W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje folderów, a następnie kliknij kartę Widok.
W obszarze Ustawienia zaawansowane kliknij, aby wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane), a następnie kliknij przycisk OK.
Kliknij prawym przyciskiem myszy folder, który chcesz przejąć na własność, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi).
Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel.
Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy.

Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów.
Kliknij przycisk OK.

Może pojawić się następujący komunikat o błędzie, gdzie Folder jest nazwą folderu, który chcesz przejąć na własność:

Nie masz uprawnień do odczytu zawartości katalogu Folder. Czy chcesz zamienić uprawnienia katalogu na uprawnienia dające pełną kontrolę? Jeśli naciśniesz przycisk Tak, wszystkie uprawnienia zostaną zamienione.
Kliknij przycisk Tak.
Kliknij przycisk OK, a następnie ponownie zastosuj wybrane ustawienia uprawnień i zabezpieczeń dla folderu i jego zawartości."
Wyślij odpowiedź