Mam problem z rozłączeniem połączenia sieciowego. Wybieram Połączenia sieciowe, klikam na konkretne połączenie i "Wyłącz". Jednak wyskakuje mi ten błąd:
- Kod: Zaznacz wszystko
W tej chwili nie można wyłączyć połączenia. Być może to połączenie korzysta z jednego lub więcej protokołów nie obsługujących standardu Plug-And-Play lub zostało zainicjowane przez innego użytkownika lub konto systemowe.
Chciałbym zaznaczyć, że wcześniej nie miałem z tym problemu, a sieci czy dostawcy Internetu nie zmieniałem. Dostawca to Neostrada TP. Posiadam router AirLive Turbo-G ADSL 2/2+ (WT-2000ARM), który podłączony jest do komputera stacjonarnego z którego obecnie korzystam. Internet rozdzielony jest na 3 stanowiska tzn. sieć WiFi odbierają 3 laptopy u mnie w domu.
Wirusa wykluczam: viewtopic.php?f=22&t=20281&p=109475#p109475
W tym samym wątku forumowy kolega podaje metody rozwiązania problemu. Niestety nic nie pomaga (porady z linków na dole tematu). Wcześniej miałem możliwość rozłączania tego połączenia, jednak teraz nie mogę, a strasznie mnie to męczy. Format nie wchodzi w grę, bo wiem, że nie jest to ostateczne rozwiązanie. Śledząc wątek który podałem w linku, zauważycie, że wszystkie zbędne programy - usunąłem i niby wszystko jest ok.
Może jakieś ustawienia "same się zmieniły"? Nie mam pojęcia bo niestety się na tym nie znam. Restartowałem router (musiałem wpisać ponownie wszystko tak, abym znów mógł korzystać z netu.) i problem pozostaje.
Moja karta sieciowa to: ASUS NX1001 Network Adapter.
Pozdrawiam, liczę na pomoc i wyrozumiałość