Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Nie moge zainstalować iTunes... Pomocy

03 Sty 2007, 15:40

Witam
mam problem z instalacja iTunes 7.0.2 16. Zainstalowalem wczesniej poprzednia wersje, ale ta nawet nie chciala mi sie uruchomic ;/, pojawial sie blad windows ;/(dziwne bo system ma zaledwie 2 tygodnie). Ale przechodzac do rzeczy. Podczas instalacji iTunes 7.0.2 16 pojawia sie komunikat: "The installation of Quick Time did not complete successfully. iTunes requires Quick Time" I co mam teraz zrobic??
A moze zaistalowac jeszcze wczesniejsza wersje, 6 iles, albo cos. Jesli ktos ma to nich poda link do wersji 6..
Pozdrawiam.

03 Sty 2007, 15:58

nie znam sie ;] ale moze przed instalacja Itunes musisz mniec zainstalowane qick time?

03 Sty 2007, 16:08

No wlasnie ze w tym jest problem ;/ Bo na dysku jest tez z poprzedniej instalacji iTunes. I instalator nowszej wersji nie moze go usunac ;/, rzed chwia do tego doszedlem ;/. I nie moge go nawet usunac przez dodaj i usun programy;/, pojawia sie blad krytyczny instalatora ;/
Jesli mam byc szczery to zaczyna mnie to Choler..... denerwowac ;/.
No to mam inne pytanie. Czy sa moze inne programy do zarzadzania ipodem??

03 Sty 2007, 16:16

znam ten ból, spróbuj zainstalować quick time alternative http://www.instalki.pl/programy/downloa ... native.php
powinien być w stanie usunąć poprzednie instalacje quick tima

przepraszam nie zauważyłem że na instalkach też jest QT alternative
Ostatnio edytowany przez Ozzman 04 Sty 2007, 11:38, edytowano w sumie 2 razy

03 Sty 2007, 17:13

No niestety ;/
nie dalo to zadnego rezultatu ;/
Moze jakies inne propozycje :)
A nikt nie ma sterszej wersji itunes??

03 Sty 2007, 18:03

Usun recznie wszystkie foldery po programie.Wyszukaj wpisow w rejestrze po programie za pomoca np JV 16 Powet Tools.
Jak wszystko dobrze usuniesz to i zainstalujesz bez problemu.

04 Sty 2007, 01:43

Juz sobie poradzilem :)
hehe odkrylem ze programy trzeba instalowac w odpowiedniej kolejnosci :)
Wersja 6,0,4 zainstalowala sie poprawnie ale nie moglem jej uruchomic bo pokazywal sie ten sam blad co w 7,0,1 ;/. Wiec nadinstalowalem na nia 7,0,2 16 :) i juz szystko jest ok:)
Pozdrawiam :)
Wyślij odpowiedź