TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie mozna bylo odnalezc pliku spoolsv.exe - log combofix

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Nie mozna bylo odnalezc pliku spoolsv.exe - log combofix

Postprzez mania82 » 22 Paź 2008, 21:16

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


http://www.wklej.eu/index.php?id=04820f0e29

problem polegal na tym : nie moznabylo odnalezc pliku spoolsv.exe

zniknal obraz pulpitu
system nie dziala tak jak powinien, jest bardzo powolny
problemy z drukarka

dziekuje za pomoc, pozdrawiam
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez Neon1992 » 22 Paź 2008, 21:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


Wrzuć log z HijackThis na WKLEJTO lub WKLEJ.ORG.
Awatar użytkownika
Neon1992
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 98
Dołączenie: 03 Paź 2008, 20:02
Pochwały: 4

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 22 Paź 2008, 23:02

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 22 Paź 2008, 23:09

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


log z HijackThis :

http://www.wklej.eu/index.php?id=22c91e6dc3

dodane rowniez na WKLEJTO
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez huber2t » 23 Paź 2008, 06:17

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Podaj log z Combofix
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 12:44

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


tu znajduje sie log z combofix:

http://www.wklej.eu/index.php?id=04820f0e29
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 12:56

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


Warto wspomniec ze : po wykonaniu skanowania combofix'em i HiJijackThis pewne usterki zostaly naprawione, spowrotem pojawily sie ikony dyskow C/ i D/ ktore wczesniej calkowicie zniknely, nie pojawia sie juz komunikat przy wlaczaniu komputera ze nie moze odnalezc pliku spoolsv.exe , pulpit w normie, system dziala juz lepiej.
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez huber2t » 23 Paź 2008, 13:37

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Pobierz ComboFix, ale nie uruchamiaj
Wklej do notatnika:
Kod: Zaznacz wszystko
Folder::
C:\Program Files\Smart Antivirus 2009

Registry::
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"MSMSGS"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"snp325"=-
"Sony Ericsson PC Suite"=-
"WinampAgent"=-
"tsnp325"=-
"SunJavaUpdateSched"=-
"NeroFilterCheck"=-
"HP Software Update"=-
"ESB"=-
"SkyTel"=-
"S3Trayp"=-

Plik -> zapisz jako -> CFScript.txt.
Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe tak jak tu->
Image
Rozpocznie się usuwanie i powstanie log, który dasz na forum.

Logi dajesz na http://www.wklej.eu a w poście dajesz tylko link
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 14:40

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez huber2t » 23 Paź 2008, 14:48

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Wykonaj ponownie dokładnie moją wcześniejszą wskazówkę
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 15:22

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez huber2t » 23 Paź 2008, 15:26

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Log wygląda na czysty

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 18:45

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


Scanowanie wykonane, nie potrafie ustawic jedynie skanowania mojego komputera, co niesie za soba ogromnych rozmiarow raport!!! przesylam calkowite statystyki sesji, nie wiem czy to wystarczy!!!!



Skaner Dr.Web® for Windows v4.44.5 (4.44.5.09260)
© Igor Daniloff, 1992-2008. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Raport wygenerowano: 2008-10-23, 16:31:20 [INTEL][odborca]
Linia poleceń: "C:\DOCUME~1\odborca\USTAWI~1\Temp\RarSFX0\setup.exe" /lng:pl-cureit.dwl /ini:setup_XP.ini
System operacyjny: Windows XP Professional x86 (Build 2600), Dodatek Service Pack 2
=============================================================================

Statystyki
-----------------------------------------------------------------------------
Przetestowane obiekty: 9942
Znaleziono zainfekowane obiekty: 0
Znaleziono zmodyfikowane obiekty: 0
Znaleziono podejrzane obiekty: 0
Znalezione programy Adware: 0
Znalezione programy Dialer: 0
Znalezione programy Joke: 0
Znalezione programy Riskware: 0
Znalezione programy Hacktool: 0
Wyleczone obiekty: 0
Usunięte obiekty: 0
Przemianowane obiekty: 0
Przeniesione obiekty: 0
Pominięte obiekty: 0
Prędkość testu: 2870 Kb/s
Czas testu: 00:08:08
-----------------------------------------------------------------------------

=============================================================================
Całkowita statystyka sesji
=============================================================================
Przetestowane obiekty: 9942
Znaleziono zainfekowane obiekty: 0
Znaleziono zmodyfikowane obiekty: 0
Znaleziono podejrzane obiekty: 0
Znalezione programy Adware: 0
Znalezione programy Dialer: 0
Znalezione programy Joke: 0
Znalezione programy Riskware: 0
Znalezione programy Hacktool: 0
Wyleczone obiekty: 0
Usunięte obiekty: 0
Przemianowane obiekty: 0
Przeniesione obiekty: 0
Pominięte obiekty: 0
Prędkość testu: 2870 Kb/s
Czas testu: 00:08:08
=============================================================================
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez huber2t » 23 Paź 2008, 18:59

PostUA: Opera/9.61 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Powinno być ok

:)


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: bardzo prosze o sprawdzenie logu z combofix'a

Postprzez mania82 » 23 Paź 2008, 19:21

PostUA: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; pl)


wielkie dzieki wszystko wyglada jak nalezy nawet komputer odzyl:)) nie ma to jak profesjonalna pomoc:)) dziekuje pozdrawiam
mania82
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 9
Dołączenie: 22 Paź 2008, 21:07


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron