Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

"Nie odnaleziono serwera"

22 Lut 2011, 19:38

Witam!
Mam problem. Otóż od tygodnia mam problem z wejściem na większość stronek internetowych. Dziwne jest to że np. na oneta, wp, allegro, google mogę wejść bez problemu oraz na inne serwisy (np. Chelsealondyn.pl,) lub na gry online (niektóre). Ale jak chcę wejść na grę http://www.sokker.org. albo na inne stronki wyświetlane w google po wyszukaniu to wyskakuje mi komunikat "Nie odnaleziono serwera". A w między czasie mogę chodzić po onecie czy wp. Dla mnie jest to trochę dziwne. Nigdy mi się tak nie działo a tu nagle takie coś mi się stało. Proszę odpowiedź.

PS. Używam routara

Re: "Nie odnaleziono serwera"

22 Lut 2011, 19:41

To wygląda na infekcję, ostatnio popularną. Tak właśnie się objawia. Podaj logi z OTL i GMER

22 Lut 2011, 19:44

Co mam dokładnie zrobić?

22 Lut 2011, 21:03

Podać logi, o które prosił poprzednik. OTL i GMER. Naciśnij na nazwy tych programów a zostaniesz przekierowany do instrukcji, jak to zrobić.

23 Lut 2011, 13:25

Już wszystko w normie, nagle mi się normalnie włączają stronki.

23 Lut 2011, 13:34

OK, ale logi możesz podać :).
Wyślij odpowiedź