TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nie potrafie zrobic strony www pomocy

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

nie potrafie zrobic strony www pomocy

Postprzez emilek » 01 Sie 2006, 01:02

PostUA:

prosze o pomoc ja nie umiem zrobic strony www tylko nie piszcie ze mam sie nauczyc kursu html moze mi ktos powie jak zrobic takom strone internetowom na przyklad na domenie www.prv.pl i jakiego edytora mam uzywac :roll: :roll:
emilek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Sie 2006, 00:58

Postprzez Chief » 01 Sie 2006, 01:57

PostUA:

oj czlowieku ty cala stropne chcesz zrobic !! bez podrecznika i kursu sie nie obejdzie.

strona to nie jest notatka na kolanie!! co ty myslisz ze ktoos ci opowie jak masz pisac strone??

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez czajek » 01 Sie 2006, 09:13

PostUA:

edytota? ekhm, najlepiej sie robi notatnikiem :D no tak, bez kursu = bez podstaw bez podstaw = bez stronki
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez 1jaa » 01 Sie 2006, 10:01

PostUA:

Użyj jakiegoś programu. Najlepiej webmajster albo pajączek. Tam nie musisz znać podstaw. Strone powinnno się robić w notatniku (szybciej wchodzi i wogóle) Aż tak starsznie dużo nie trzeba umieć żeby zrobić strone. Jak czegoś nie wiesz pisz na pw pomoge.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 01 Sie 2006, 12:34

PostUA:

Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez lolexander » 01 Sie 2006, 13:07

PostUA:

1jaa napisał(a):Użyj jakiegoś programu. Najlepiej webmajster albo pajączek. Tam nie musisz znać podstaw. Strone powinnno się robić w notatniku (szybciej wchodzi i wogóle) Aż tak starsznie dużo nie trzeba umieć żeby zrobić strone. Jak czegoś nie wiesz pisz na pw pomoge.

Pozdrawiam.

jak nie zna jezyka programowego to gowno mu dadza programy do pisania stro. one tylko ulatwiaja poczatrkujacym, a nie pisza za Ciebie...
lolexander
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Maj 2006, 14:12

Postprzez 1jaa » 01 Sie 2006, 13:36

PostUA:

lolexander napisał(a): jak nie zna jezyka programowego to gowno mu dadza programy do pisania stro. one tylko ulatwiaja poczatrkujacym, a nie pisza za Ciebie...

Niestety mylisz się. Stronę można zrobić bez znania podstaw html. Istnieją programy gdzie strone można tworzyć "wizualnie" czyli robić tak jak się chce a program sam będzie generować kod. FrontPage.

http://www.pckurier.pl/podreczniki/fp2000/
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez lolexander » 01 Sie 2006, 14:03

PostUA:

1jaa napisał(a):
lolexander napisał(a): jak nie zna jezyka programowego to gowno mu dadza programy do pisania stro. one tylko ulatwiaja poczatrkujacym, a nie pisza za Ciebie...

Niestety mylisz się. Stronę można zrobić bez znania podstaw html. Istnieją programy gdzie strone można tworzyć "wizualnie" czyli robić tak jak się chce a program sam będzie generować kod. FrontPage.

http://www.pckurier.pl/podreczniki/fp2000/

no moze i masz racje, zwracam honor, ale dla mnie robienie strony bez jezyka prog. to gowno...
lamki tak tylko robia
:]
lolexander
Postujący
Postujący

od czego mam zaczonc

Postprzez emilek » 01 Sie 2006, 21:35

PostUA:

wiecie co to powiedzcie mi co mam najpierw zrobic albo jaki mam edytor sicongnonc albo co mam wpisac i co i jak :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
emilek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Sie 2006, 00:58

Postprzez lolexander » 01 Sie 2006, 21:47

PostUA:

nie jest to taakie proeste jak Ci sie wydaje...

no wiec pierw musisz znalesc domene.
tutaj masz duzy wybor
http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=1145

nastepnie musisz zapoznac sie z jakims jezykiem programowania. ja polecam html, najpospolitszy.
http://www.pckurier.pl/html/

nastepnie wchodzisz w notatnik i zaczynasz pisac. jako poczatkujacy polecam jakis program do pisania stron. z polskich zajaczek, a z zagranicznych bardzo dobry jest HomeSite+.

Grafike robisz za pomoca jakiegos programu graficzniego, oczywiscie najlepszy jest Photoshop CS2, ale bardzo trudny wiec polecam Photoshopa 7 lub poszukaj czegos w googlach dla siebie...

Pozostaje tylko wstawienie tego wszystkiego na serwer. Jest mnoswto programow do tego, ktore znajdziesz w googlach lub klikniesz w szukaj na naszym forum. Ja osobiscie uzywalem FileZilla, darmowy i polski...

Pozdro milego robienia stronki heheh
lolexander
Postujący
Postujący

Postprzez krzysztof1992 » 04 Sie 2006, 16:46

PostUA:

możesz spróbować cms-a np. mambo
Awatar użytkownika
krzysztof1992
Forumowicz
Forumowicz