TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 24 Sie 2012, 21:47

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Witam!
Posiadam laptopa fujitsu simens V3505 i mam problem, mianowicie nie słyszę dźwięku z głośników. Głośniki są sprawne ponieważ w menadżerze reatleka daję test głośników i wszystko słychać ale gdy włączam muzykę z kompa lub z YT to kompletnie nic nie słychać, tak samo jest z filmami z YT. Podejrzewam że brakuję mi jakiegoś kodeka, tylko nie wiem jakiego.
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez mateo8898 » 24 Sie 2012, 21:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1 Comodo_Dragon/21.1.1.0


Spróbuj tak, wklej do notatnika:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"vidc.I420"="msh263.drv"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"vidc.iyuv"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"vidc.uyvy"="msyuv.dll"
"vidc.yuy2"="msyuv.dll"
"vidc.yvu9"="tsbyuv.dll"
"vidc.yvyu"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"aux"="ctwdm32.dll"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux1"="ctwdm32.dll"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32\Terminal Server]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32\Terminal Server\RDP]
"wave"="rdpsnd.dll"
"mixer"="rdpsnd.dll"
"MaxBandwidth"=dword:000056b9
"wavemapper"="msacm32.drv"
"EnableMP3Codec"=dword:00000001
"midimapper"="midimap.dll"

Plik -> Zapisz jako -> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą FIX.REG -> uruchom utworzony plik i potwierdź -> restart
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 24 Sie 2012, 22:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Mój wybawco! Już wszystko słychać tylko jest takie trzeszczenie jak ktoś coś powie. Typu: tsss,ssssszu.
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez mateo8898 » 25 Sie 2012, 10:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1 Comodo_Dragon/21.1.1.0


Masz jakąś paczkę kodeków zainstalowaną???
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 25 Sie 2012, 11:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Tak, mam. Tylko zapomniałem jakie na pewno full pack kodeków do mp3, dvd.
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez bajbus » 25 Sie 2012, 11:39

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/7.0.29915/28.2313; U; pl) Presto/2.8.119 Version/11.10


Sprobuj tych http://www.instalki.pl/programy/downloa ... _Full.html i napisz czy jest poprawa
bajbus
 

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 25 Sie 2012, 13:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Nadal jest takie psss tssss itp
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez bajbus » 25 Sie 2012, 13:59

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/7.0.29915/28.2313; U; pl) Presto/2.8.119 Version/11.10


A probowales przeinstalowac sterowniki od karty dzwiekowej? Podaj jej model
bajbus
 

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 25 Sie 2012, 17:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Realtek HD audio output
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez bajbus » 25 Sie 2012, 19:11

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/7.0.29915/28.2313; U; pl) Presto/2.8.119 Version/11.10


Zainstaluj te tylko wybierz dla swojego systemu http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Audio.html
bajbus
 

Re: Nie słyszę wcale dźwięku z głośników!

Postprzez FPS-owyManiak » 26 Sie 2012, 21:31

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.83 Safari/537.1


Dziękuję wszystkim za pomoc! Już wszystko działa.
Awatar użytkownika
FPS-owyManiak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 59
Dołączenie: 29 Mar 2012, 19:47


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot]