TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nie wchodzi internet na innym użytkowniku POMOCY

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

nie wchodzi internet na innym użytkowniku POMOCY

Postprzez darekkkk » 26 Lip 2006, 14:55

PostUA:

Witam,
Problem: posiadam łacze internetowe bezprzewodowe. Połaczenie z netem na koncie administratora nie nastręcza najmniejszych problemów (bardzo rzadko wymaga restaru kompa).
Kiedy jednak po właczeniu kompa zaloguje się inny użytkownik (konto z ograniczeniami - żona więc jeszcze raz POMOCY :536: ) nigdy nie ma połaczenia z netem. Aby temu użytkownikowi umożliwić dostęp do neta należy się zalogować najpierw na administratowa a następnie wylogować i zalogować na to drugie konto. Zawsze w tej kolejności.
Dodam, że posiadam Windowsa XP SP2, karta sieciowa posiada wgrane włase sterowniki, odhaczone jest sterowanie przez Windowsa połaczeniem (w otoczeniu sieciowym).
Pozdrawiam.
darekkkk
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Lip 2006, 14:45

Postprzez Mac » 26 Lip 2006, 15:34

PostUA:

A może jak ustawiałes połaczenie do neta to trzeba było zaznaczyc dla wszystkich użytkowników??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Chief » 26 Lip 2006, 15:45

PostUA:

polaczenia sieciowe!! wybierz swoje polaczsenie kliknij wlasniwosci polaczenia !!

znajdz opcje monituj o nazwe uzytkownika i haslo -- zaznacz to

zresetuj neta .

polacz sie i powinienes miec okno -- zmiana hasła , uzytkownik itp. , a posd spodem

zezwalaj innym uzytkownika, a ty zaznaczasz ze net dla wszystkich userów i po sprawie!

pozniej mozesz zmienic we wlasciwosciach zeby ci sie nie pokazywal komunikat o uzytkowniku i hasle

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez darekkkk » 26 Lip 2006, 18:14

PostUA:

Witam ponownie,
Chief, dzięki za radę ale .... wychodzą moje braki i humanistyczna natura.
Ja u siebie nie widzę rzadnego ze wskazanych przez Ciebie poleceń.
Robiłem to tak: prawym przyciskiem myszy kliknąłem na MOJE OTOCZENIE SIECIOWE a następnie WłAśCIWOśCI. Niestety nic nie znalazłem.
Poproszę o dokładniejszą wskazówkę.
Dzięki
Pozdrawiam
darekkkk
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 26 Lip 2006, 14:45

Postprzez Chief » 26 Lip 2006, 19:07

PostUA:

prawym masz kliknac nie w polaczenia sieciowe !!! tylko w swoje polaczenie (np. NEOSTRADA TP)

wiec wiezdzasz w polaczenia sieciowe, a nastepnie w swoje polaczenie z netem -- kilkasz prawym i dopiero to co wyzej!

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]