TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Nie widzę czytników kart Pamięci

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Nie widzę czytników kart Pamięci

Postprzez jerzmic » 29 Lip 2007, 16:26

PostUA:

Witam Wszystkich !
Pracuję na Windows XP.Początkowo wystąpił taki problem,że na Folderze Moje Obrazy nie mogłem obracać zdjęć za pomocą menu z przycisku prawej myszki.Poprostu ni było w tym menu tych haseł do obrotu.Z tym problemem sobie poradziłem za pomocą naprawiania systemu z Windows XP na CD.Ale od tego czasu wystąpił zasadniczy problem.Windows nie widzi czytników kart pamięci
(które są na stałe zamontowane w komputerze)Nie widzi też Pendriwa po włożeniu do USB.Dziwne,że mam do USB podłączone 2 drukarki,które normalnie działają.Mam też do USB podłączony telefon Voip,który działa też poprawnie.
Komputer działa bez zarzutu.Wiem,że po reinstalacji Windowsa wszystko wróciłoby do normy (chyba ?)ale mam dużo programów,które musiałbym instalować ponownie przez cały dzień.Uważam,że jest jakieś wyjście z tej sytuacji,o którym ja nie wiem.Dlatego proszę Mądrych Ludzi o POMOC
Awatar użytkownika
jerzmic
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Kwi 2006, 19:56
Miejscowość: Gorzów Wlkp

Postprzez VampirLord » 29 Lip 2007, 17:29

PostUA:

problemy z USB :D morze przeinstaluj sterowniki do USB jak to nie pomozę to sciagnij najnowsze a jak to to moze znaczyc ze usb sa popsute

widze mieszkasz niedaleko mnie :P
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez jerzmic » 29 Lip 2007, 18:03

PostUA:

Co do miejsca zamieszkania nie mogę zaskoczyć.
Ja myślę też,że to sterowniki USB.Aktualizacja przez Menadzer urządzeń nie wychodzi.Chciałem ściągnąć sterowniki ze strony producenta płyty,ale
sterowniki są na stronie angielskiej,a ja nie jestem biegły w tym języku.
Nie wiem czy przed instalacją,trzeba usunąć stare i gdzie to zrobić
Moja płyta główna:Gigabyte GA-81945GMF i945 DDR2 VGA
Gdybyś miał czas i chęć mnie pomóc w tym temacie.Jeżeli masz kontakt z informatyką,to na ten temat wiesz o 200% więcej niż ja
Pozdrawiam :(
Awatar użytkownika
jerzmic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez buzu » 29 Lip 2007, 19:41

PostUA:

Spróbuj tych http://europe.giga-byte.com/FileList/Dr ... _intel.exe

Stery z marca tego roku .
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez jerzmic » 29 Lip 2007, 21:20

PostUA:

Bardzo dziękuje buzu !Ponieważ robie to pierwszy raz,to proszę jeszcze o info,czy to tak poprostu zainstalować,czy wpierw trzeba wyinstalować stare.O ile trzeba wyinstalować,to mi jeszcze podpowiedz dokładny sposób wyinstalowania(jakie pliki i ile ?)Z góry dzięki.
Już ściągnełem z tego linku,który podałeś :grin:
Awatar użytkownika
jerzmic
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez buzu » 30 Lip 2007, 21:41

PostUA:

Po prostu zainstaluj. Stery zaktualizują się do nowszych wersji.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]