TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

nie znajduje zadnych sieci na dwoch roznych kartach wifi

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

nie znajduje zadnych sieci na dwoch roznych kartach wifi

Postprzez lwr71 » 23 Gru 2013, 22:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1300.0 Iron/23.0.1300.0 Safari/537.11


Cześć!

Wczoraj zapragnąłem zaktualizować sterowniki do karty sieciowej Intel Centrino Wireless N 2200 mojego Lenovo U310 (Windows 7 Home Premium). Wyłączyłem kartę sieciową, odinstalowałem stery korzystając z menadżera urządzeń i zainstalowałem nowe ze strony intela. Chyba coś zrobiłem źle, bo po instalacji mimo włączonej karty nie znajduje mi żadnych sieci, a po wejściu w mapę sieci w Centrum sieci i udostępniania jest napisane "Karta nie jest podłączona". Nie wiem dlaczego skoro widnieje ona w Menadżerze urządzeń i mogę ją włączać i wyłączać.

Gdy włączę narzędzie diagnostyki ręcznej Intel ProSET Wireless to wysypuje się na teście sprzętowym z informacją: "Sprzęt obslugujący łączność bezprzewodową nie został powiązany ze sterownikiem transportu"

Próbowałem powracać do starych sterów, które mam wgrane na dysku od zakupu komputera ale bezskutecznie, bo problem pozostaje - w trayu mam info: "Nie połączono - brak dostępnych połączeń"

Logi z OTLa:
http://wklej.eu/index.php?id=ee4bc58de9 OTL
http://wklej.eu/index.php?id=84ad5278bc Extras

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez lwr71, 29 Gru 2013, 21:37, edytowano w sumie 1 raz
lwr71
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 25 Paź 2013, 18:25

Re: nie ma sieci przy nowych sterownikach Intel Centrino N 2

Postprzez lwr71 » 29 Gru 2013, 21:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/31.0.1650.63 Safari/537.36


Cześć!
Postanowiłem przeinstalować system, ale zanim to zrobię potrzebuję mieć dostęp do internetu na tym komputerze. W tym celu pożyczyłem kartę wifi na usb TP-LINK TL-WN723N V2. Ściągnąłem sterowniki ze strony producenta. Zainstalowałem stery i program TP-LINK Wireless Configuration Utility. Problem w tym, że program ten (przy włączonej karcie tp link oczywiście) też nie wykrywa żadnych sieci. Zupełnie jakby gdzieś w systemie brakowało jakiegoś oprogramowania do obsługi kart sieciowych.
lwr71
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 7
Dołączenie: 25 Paź 2013, 18:25


Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron