TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

niebieska plansza w XP'q

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

niebieska plansza w XP'q

Postprzez Yoo! » 23 Wrz 2006, 16:25

PostUA:

Witam, mam problem z Winem, wczoraj normalnie wyłączyłem kompa, dałem na zamknij i czekałem, ąz będe mógł wyłączyć kompa, czyli normalnie nie na hama. Dzisiaj włączam kompa i dup :evil: po pojawieniu się logo WinXp wyskoczyła mi niebieska plansza oznajmiająca mi, że Windows został zamknięty, aby zapobieć jego uszkodzeniu ?? hallooo, dlaczego ?? przecież nic mu nie zrobiłem :x więc resetuje go i............to samo, i to samo i to samo itd. wkońcu pomyslałem, że włącze go z dyskietki startowe Windowsa 98 i włącze sobie fcm (foltyn commander) patrze na dysk C, a tu kurde pusto nic, kompletnie, nawet nie skąd mi się wzieło logo WinXp skoro na dysku nic nie było. Wie ktoś może co mogło być przyczyną tego, że z twardego zostały usuniete wszystkie pliki ??

Ps: jak używać "konsoli odzyskiwania danyh" którą można włączyć w instalatorze WinXppoprzez naciśnięcie "R" :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Ciężka sprawa...

Postprzez JEDREK » 23 Wrz 2006, 17:52

PostUA:

Może to wirus ci sformatował dysk??
Niebieskie tło może oznaczać że system źle wystartował.Przyczyn może być wiele np: pojawily się poważne błędy w rejestrze albo problemy ze sterownikami.
Przy uruchamianiu kompa wejdź do biosa przez wciśnięcie klawisza F8 i spróbuj wejśc do systemu przez tryb awaryjny.Potem spróbuj przywrócić komputer do wcześniejszego stanu poprzez: start>>wszystkie programy>>akcesoria>>narzędzia systemowe>>przywracanie systemu.
Jeśli to nie pomoże to spróbój naprawić instalację po przez wrzucenie bootowalnej płyty do napędu.

Jest jeszcze jedna opcja: formacik :?
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez niunka » 23 Wrz 2006, 21:34

PostUA:

Jaki Windows ? To ze XP to jasne,ale czy z SP2 ?

Raczej nie mozliwe zeby sie partycja w jakis niewyjasniony sposob sformatowala.

Jezeli masz system plikow NTFs to to DOS nie bedzie ich widzial.

Sprawdz co powoduje Blue screen
Start-Ustawienia-Panel Sterowania-Narzędzia Administracyjne-Podgląd Zdarzeń

Przeinstaluj sterowniki.
Zrob test memtest

Poczytaj tez to -> http://support.microsoft.com/kb/229716/PL/
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1