Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: Niech ktoś sprawdzi mój log z Combofixa

08 Maj 2010, 23:08

Pobierasz obraz .iso i nagrywasz np. w Nero jest to opcja Nagraj obraz na dysk.

10 Maj 2010, 14:55

nagrałem ten program na płyte i tam sa dwa spakowane pliki obrazy odpalałem je przez daemona i otwiera mi sie płyta z folderami boot itp. co mam robic komp coraz gorzej mi chodzi ?

10 Maj 2010, 14:57

No to źle. Napisz przez jaki program nagrywałeś płytę, to Ci wytłumaczę dokładnie co i jak.

10 Maj 2010, 14:58

przez nero nagrywałem tzn kumpel mi nagrywał

10 Maj 2010, 15:02

No to tak, pobierasz jeden plik w formacie .iso, dokładnie ten ->
Kod:
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/minDrWebLiveCD-5.0.3.iso
Następnie uruchamiasz Nero i tam powinna być opcja Nagraj obraz na dysk. Wchodzisz w nią, wybierasz pobrany plik i nagrywasz. Następnie wkładasz płytę do swojego kompa i uruchamiasz go z niej.

10 Maj 2010, 15:04

ok tak zrobie i napisze ci czy dało rade ...

10 Maj 2010, 19:01

no zrobiłem tak jak mowiłes i nic nie odpala mi automatycznie płyty a jak wchodze w nia to mam folder boot

10 Maj 2010, 20:51

A w biosie ustawiłeś bootowanie z CD??? Tu masz poradnik, jak to zrobić -> viewtopic.php?f=41&t=18874

11 Maj 2010, 18:58

teraz ustawiłem tak jak pisałes i co mam wybrac gdy mi sie to odpalii co potem dalej robic?

11 Maj 2010, 21:20

Czekasz, aż skaner się załaduje i robisz pełne skanowanie, kilka razy dopóki nic nie będzie znajdował. Leczysz co się da, resztę usuwasz.

11 Maj 2010, 23:17

no tak ale co mam wybrac jak mie sie to odpali wyakakuja 4 opcje do wyboru?

12 Maj 2010, 15:14

Wybierz Dr.Web LiveCD (Default) lub Dr.Web LiveCD (Safe Mode)

13 Maj 2010, 15:35

no wybrałem jedna z opcji, pokazuje mi sie tak jaklby pulpit i tabelka z właczonym programem, jest wskaźnik od myszki ale nie chce sie ruszac i nie moge nic właczyc co mam wtedy zrobic?

13 Maj 2010, 15:43

Spróbuj go jeszcze raz uruchomić, a jeśli nadal kursor nie będzie aktywny to spróbuj Safe Mode.

13 Maj 2010, 20:35

A ile trwa takie skanowanie ? Bo robiłem je z 3 godziny i cały czas skanowało, ale nie właczyło mi sie tak jak poprzednie skanowało na czarnym tle a po wybraniu safe mode potem wyskoczyła tabelka i wybrałem start dr. web scanner. Bo tamtym programem 9 godzin trwało a nie chce mi sie tyle czekac
Wyślij odpowiedź