Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
24 Maj 2010, 15:30
To jest właśnie wina infekcji, gdyż blokuje ona strony producentów zabezpieczeń. Pobierz go stąd (nazwę i rozszerzenie specjalnie zmieniłem)
[strona nie jest już dostępna]
26 Maj 2010, 20:28
ja mam pytanie robiłem skanowanie i wykryło mi wirusy adware na system restore information i nie było zadnej reakcji na to ze strony programu czy mógłbym usunąc ten cały plik system restore information bo mam za duzo potrzebnych plików zeby cały dysk formatowac ?
26 Maj 2010, 20:29
na reszcie nie było wirusów a jak było to wyleczyło
26 Maj 2010, 20:48
ja mam pytanie robiłem skanowanie i wykryło mi wirusy adware na system restore information i nie było zadnej reakcji na to ze strony programu czy mógłbym usunąc ten cały plik system restore information bo mam za duzo potrzebnych plików zeby cały dysk formatowac ?
To jakieś resztki w punktach przywracania, więc Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
InstrukcjaI dla pewności podaj jeszcze nowy log z Combofixa.
26 Maj 2010, 21:18
Była tu jeszcze infekcja z pamięci przenośnych, więc wylecz pamięci przenośne
Flash Disinfector lub sformatuj
Poza tym czysto.
Pobierz
OTC uruchom i kliknij
CleanUp Przeczyść dysk oraz rejestr
CCleanerWyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
InstrukcjaZainstaluj SP3
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.htmlZainstaluj tą poprawkę
http://download.microsoft.com/download/ ... 86-PLK.exeZainstaluj jakiegoś antywira.
26 Maj 2010, 21:19
prosze o sprawdzenie logu i oby było juz ok chociaz komp nadal ma momenty ze wolno chodzi
26 Maj 2010, 21:19
a jakiego antywira byc polecał i skad sciagnac pełna wersje najlepiej ?
26 Maj 2010, 21:22
Darmowy czy płatny???
26 Maj 2010, 21:24
darmowy ale pełna wersja z licencja jest taki ?
26 Maj 2010, 21:38
a który bedzie najskuteczniejszy i nie spowolni kompa
26 Maj 2010, 21:41
mam pytanie w tym ccleaner to zaznaczac w opcjach ta reszte czy zostawic tak jak jest ?
26 Maj 2010, 21:46
Zostaw tak jak jest.
26 Maj 2010, 21:52
a znasz moze przyczyne ze sciaga mi predkoscia ok 60kb/s przy necie 1mb, a taka predkoscia sciagało mi gdy miałem neta 512mb?