Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Niechciane pliki

29 Gru 2004, 20:32

Na pulpicie pojawiaja sie mi ikonki o tematyce erotycznej. usuwam je ale po ponownym uruchomieniu komputera znowu sie wlaczaja. Blagam napiszcie mi co mam zrobic!!!!!!!!

29 Gru 2004, 21:29

Jak juz pisalem: Zlokalizowac i sprobowac usunac (pewnie nie bedzie to mozliwe, poniewaz plik jest uzywany). Nalezy, wiec doprowadzic do takiej sytuacji, zeby pliczek nie byl uzywany (np. uruchamianie selektywne). Przed uruchomieniem wyrzucic wpisy "autostartujace" (rejestr, oraz narzedzie konfiguracji systemu). Po usunieciu pliku (jezeli wpisy beda) rowniez usunac. "

Plik pewnie siedzi w c:\windows , jesli nie to zlokalizuj i usun (z autostaru rowniez). Jesli nie wiesz jak uruchomic "edytor rejestru" oraz "narzedzie konfiguracji systemu" to udziele wskazowek.

29 Gru 2004, 21:38

wlasnie nie wiem jak to uruchomic, ponieważ jestem poczatkujacym uzytkownikiem komputera jak i intenreu. Jeżeli byłbyś tak mily jak to zrobic....

JEZELI MOGE PROSIC TO PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO NIE WIEM CZE MAM ROBIC FORMAT CZY NIE, A JUTRO PILNIE POTRZEBUJE KOMPUTERA........

29 Gru 2004, 22:25

Aby uruchomic edytor rejestru: Start -> Uruchom... -> wpisujemy "regedit"
Po uruchomieniu edytora rejestru przechodzimy do: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

sprawdzamy czy nie ma tam przypadkiem wpisu zwiazanego z ta aplikacja. Szukamy rowniez we wszystkich sasiednich kluczach zaczynajacych sie na "Run". Jesli znajduje sie tam cos podejrzanego (np. nazwa wpisu zgadza sie z nazwa aplikacji) to nalezy usunac.

Aby uruchomic narzedzie konfiguracji systemu: Start -> Uruchom... -> wpisujemy "msconfig"
Przechodzimy do zakladki "uruchamianie" i odznaczamy to co wydaje sie podejrzne :).

Wczesniej wypadaloby usunac plik (nie skrot).
Wyślij odpowiedź