TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Niechciane pliki

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Niechciane pliki

Postprzez mathev » 29 Gru 2004, 20:32

PostUA:

Na pulpicie pojawiaja sie mi ikonki o tematyce erotycznej. usuwam je ale po ponownym uruchomieniu komputera znowu sie wlaczaja. Blagam napiszcie mi co mam zrobic!!!!!!!!
mathev
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Gru 2004, 20:29

Postprzez Mirahz » 29 Gru 2004, 21:29

PostUA:

Jak juz pisalem: Zlokalizowac i sprobowac usunac (pewnie nie bedzie to mozliwe, poniewaz plik jest uzywany). Nalezy, wiec doprowadzic do takiej sytuacji, zeby pliczek nie byl uzywany (np. uruchamianie selektywne). Przed uruchomieniem wyrzucic wpisy "autostartujace" (rejestr, oraz narzedzie konfiguracji systemu). Po usunieciu pliku (jezeli wpisy beda) rowniez usunac. "

Plik pewnie siedzi w c:\windows , jesli nie to zlokalizuj i usun (z autostaru rowniez). Jesli nie wiesz jak uruchomic "edytor rejestru" oraz "narzedzie konfiguracji systemu" to udziele wskazowek.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez mathev » 29 Gru 2004, 21:38

PostUA:

wlasnie nie wiem jak to uruchomic, ponieważ jestem poczatkujacym uzytkownikiem komputera jak i intenreu. Jeżeli byłbyś tak mily jak to zrobic....

JEZELI MOGE PROSIC TO PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO NIE WIEM CZE MAM ROBIC FORMAT CZY NIE, A JUTRO PILNIE POTRZEBUJE KOMPUTERA........
mathev
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Gru 2004, 20:29

Postprzez Mirahz » 29 Gru 2004, 22:25

PostUA:

Aby uruchomic edytor rejestru: Start -> Uruchom... -> wpisujemy "regedit"
Po uruchomieniu edytora rejestru przechodzimy do: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

sprawdzamy czy nie ma tam przypadkiem wpisu zwiazanego z ta aplikacja. Szukamy rowniez we wszystkich sasiednich kluczach zaczynajacych sie na "Run". Jesli znajduje sie tam cos podejrzanego (np. nazwa wpisu zgadza sie z nazwa aplikacji) to nalezy usunac.

Aby uruchomic narzedzie konfiguracji systemu: Start -> Uruchom... -> wpisujemy "msconfig"
Przechodzimy do zakladki "uruchamianie" i odznaczamy to co wydaje sie podejrzne :).

Wczesniej wypadaloby usunac plik (nie skrot).
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]